La méteo

La méteo: la calor es dispara amb ambient d'avançada primavera

Les temperatures tocaran sostre el cap de setmana amb màximes de 25 a 30ºC al prelitoral i a l'interior

2 min

BarcelonaLes temperatures van pujar de valent ahir, especialment al litoral, al prelitoral i a l’Ebre, amb moltes màximes de 20 a 25 °C (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). De cara al dijous i els pròxims dies, els termòmetres encara han de pujar més, sobretot a l’interior, a causa d’una glopada d’aire càlid provinent del nord d’Àfrica. Es poden assolir localment els 30 °C. L’excepció la trobarem en punts de la costa, on l’ambient serà més fresc.

Dijous: calma i més calor

Les temperatures encara pujaran més aquest dijous a l’interior, al Pirineu i al nord-est del país. No obstant, els termòmetres es mantindran semblants o recularan en punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona per l’entrada de brisa marina més fresca. De fet, poden aparèixer núvols baixos o boires locals en aquestes àrees.

Serà l’excepció d’una jornada càlida amb moltes màximes de 21 a 26 °C en general, fins i tot més altes a Ponent. Tot plegat amb molta calma i sol, amb el permís d’alguna pinzellada de núvols prims i alguna boira matinal. Les nuvolades de tarda seran més escasses al Pirineu i sense risc de ruixats. Es mantindran alguns núvols baixos o boires locals en trams costaners.

Divendres: més calor a l’interior

Les temperatures encara pujaran més a l’interior, però també al nord-est pel vent reescalfat del sud. Moltes màximes de 22 a 27 °C al prelitoral i a l’interior. En canvi, es mantindran algunes boires o núvols baixos a prop de la costa amb ambient més fresc en aquestes àrees. Fins i tot baixaran més els termòmetres a les comarques de Tarragona. Calma i sol a la resta, i començarà a arribar pols en suspensió.

Cap de setmana: pic de calor amb pols en suspensió

La calor tocarà sostre el cap de setmana al prelitoral i a l’interior, amb moltes màximes al voltant dels 25 °C. I a Ponent i zones properes es poden assolir els 30 °C. Temperatures desbocades per ser de principis d’abril. L’ambient es mantindrà més fresc a prop de mar, amb alguns núvols baixos o boires locals.

Atenció perquè la pols en suspensió anirà a més, amb cel enterbolit i calitja. Ens esperen dies de mala qualitat de l’aire a causa d’aquesta invasió d’aire càlid i carregat de pols provinent del nord d’Àfrica. Calma en conjunt, però diumenge arribaran algunes gotellades de fang per l’oest.

Dades del dimecres

Les temperatures d’aquest dimecres han pujat a tot arreu, però s’han disparat sobretot al litoral i al prelitoral, amb ambient ben càlid. La majoria de màximes s’han mogut entre els 20 °C i els 25 °C. Destaquen els 25,8 °C d’Aldover i els 25,5 °C de Benissanet (Baix Ebre), els 24,9 °C de Vinebre (Ribera d’Ebre), els 24,4 °C de Tarragona ciutat i els 24,1 °C de Castellbisbal (Vallès Occidental).

stats