La méteo

La méteo: cada cop més calor sense noves borrasques a la vista

Els termòmetres pujaran cada dia una mica més i a finals de setmana es poden fregar o assolir els 30ºC localment

3 min

BarcelonaEl final de la Setmana Santa també ha implicat l'adeu a les pluges i al temps mogut. Després dels últims xàfecs de tarda el Dilluns de Pasqua, la calma dominarà els pròxims dies a pràcticament tot el país amb ben poques excepcions. I atenció amb les temperatures, ja que es dispararan clarament i aniran escalant posicions dia rere dia. Tornarem a fregar els 30ºC de forma local. Si mirem més enllà, costa trobar nous episodis de pluja.

Dimarts: augment de la nuvolositat

El sol i la calma dominaran dimarts. No obstant, això, l'aproximació d'un front atlàntic farà que dimarts augmentin progressivament els núvols alts i mitjans, deixant un cel mig ennuvolat pràcticament arreu. Al matí encara estarà serè i la visibilitat serà bona arreu, però amb el pas de les hores s'anirà cobrint el cel d'un tel de núvols prims. Tot i això, de precipitacions pràcticament no se n'espera enlloc. Tan sols a última hora no es descarta algun ruixat o plugim al terç oest, sobretot a la cara sud del Pirineu i Prepirineu de Lleida.

Nuvolositat prevista per dimarts
Pluja total prevista per dimarts

Pel que fa a les temperatures, mantindran la seva tendència ascendent i el migdia serà suau, amb moltes màximes de 16 a 21ºC. A primeres hores el fred serà moderat, però encara amb glaçades a punts de l'interior i, sobretot, al Pirineu i al Prepirineu.

Temperatura màxima prevista

Dimecres: sol i calor al migdia

Després d'un dimarts amb intervals de núvols, dimecres serà un dia totalment assolellat, amb un cel serè pràcticament arreu i un augment significatiu de la temperatura. Durant les hores centrals del dia el termòmetre superarà els 25 °C al sud i a Ponent i els 20 °C a la resta amb un ambient càlid i agradable.

Les temperatures es mantindran sense grans canvis aquest inici de setmana, amb un nou augment, però mostraran un clar ascens a partir de dijous. De cara al cap de setmana que ve tindrem màximes d'entre 10 i 13 graus més altes a Ponent respecte a les registrades el Dilluns de Pasqua. L'ambient d'avançada primavera tornarà a venir amb força, sense perspectives de més pluja a curt termini.

Balanç de l'episodi de pluja i neu de diumenge passat

L'últim episodi de pluja del mes de març, que va començar dissabte al vespre i va durar fins diumenge, va regar bona part del territori d'una manera més o menys uniforme, amb xàfecs localment acompanyats de tempesta i calamarsa. En total es van acumular 36,4 l/m² a Viladrau (Osona), 34,4 l/m² a Sant Pau de Segúries (Ripollès) o 26,3 l/m² a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), com a exemple de xifres més destacades en zones urbanes.

A la costa destaquen els 25 l/m² de Barcelona (el Raval) i els 19 l/m² de Roses (Alt Empordà). També són importants les acumulacions a alta muntanya, en molts casos en forma de neu, amb 86 l/m² a Espot (Pallars Sobirà) i 36,2 l/m² a Núria (Ripollès). La nevada ha acumulat 25 cm de neu nova al Cadí nord (2.200 m), 30 cm a Boí (2.500 m) i 40 cm a Espot (2.400 m).

stats