previsions 21/07/2021

La méteo: entre dijous i divendres s'arribarà als 40 ºC

Els pròxims dos dies s'assolirà el pic màxim de la calorada i, a partir del cap de setmana, la temperatura baixarà

2 min

El temps de plena canícula ha estat el clar protagonista de la jornada. Per enèsima jornada consecutiva, la calor ha estat molt marcada, més intensa que no pas ahir. S'ha registrat una temperatura màxima de:

  • 39 ºC a Artés
  • 38 ºC a Solsona, a Tremp, a Gurb i a Lleida
  • 37 ºC a Organyà i al Masroig
  • 35 ºC a Girona, a Espolla i a Horta de Sant Joan
  • 33 ºC al Pont de Suert
  • 32 ºC a Barcelona
  • 29 ºC a Tarragona

Tot i l'ambient assolellat del matí, a primera hora de la tarda han començar a descarregar alguns ruixats, tot i que no són tan extensos com els d'ahir, ni de bon tros. Durant les pròximes hores es repetiran en punts del Pirineu, del Prepirineu i de l'interior del nord-est, sobretot entre el Ripollès, el Berguedà i Osona. A la resta, en canvi, el cel es mantindrà bàsicament serè.

Probabilitat que avui s'acumulin més de 0,5 l/m²

Entre demà i divendres la calor s'intensificarà i es podrà arribar a la marca dels 40 ºC a Ponent i a l'interior de València i d'Alacant, mentre que també s'hi podran acostar a l'interior de les comarques de Girona i al centre de l'illa de Mallorca. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor per a la depressió Central, les comarques de Girona i les Terres de l'Ebre per demà i divendres. Per la seva banda, l'Agència Estatal de Meteorologia té activat un avís per temperatura alta, de 34 a 39 ºC, per avui per a l'interior de Mallorca i per demà i divendres per al conjunt de l'arxipèlag. També l'interior de València demà i l'interior i la meitat sud del País Valencià divendres estan en avís.

Temperatura màxima prevista per demà

A banda, el vent de garbí i de migjorn bufarà amb ganes a la costa, sobretot al litoral central i nord, així com al prelitoral. Aquest fet, juntament amb la calor, la baixa humitat i l'escassetat de pluges d'enguany faran que el perill d'incendi sigui molt elevat a bona part del país.

Per sort, la calorada té data de caducitat. Dissabte la temperatura iniciarà un descens que diumenge es notarà una mica més i que s'accentuarà dilluns. Això no vol dir que hagi de fer fresca, sinó que es normalitzarà la calor. A part, el temps serà més canviant i els ruixats podran tornar a guanyar terreny durant les tardes, preferentment en zones de l'interior del país.

stats