La méteo

La méteo: la calor se'n van de mare aquest cap de setmana

Les temperatures tocaran sostre i es poden superar els 30ºC a Ponent i a l'interior de l'Ebre

3 min

BarcelonaLes temperatures ja han fet un salt endavant aquestes últimes hores amb calor en algunes comarques (totes les dades al final d’aquesta informació). No obstant això, els termòmetres encara han de tocar sostre i entre divendres i el cap de setmana l’ambient serà molt càlid per a l’època. Es poden superar localment els 30 °C a les zones més càlides. Una situació fora de lloc a mitjans d’abril, amb un regust d’estiu que ens farà anar en màniga curta al centre del dia i que ens pot deixar les temperatures més altes d'aquest any fins ara. Tot plegat amb sol radiant i calma, però amb alguns canvis la setmana vinent.

Divendres: més calor

Ens llevarem amb menys fred en conjunt i ja sense pràcticament glaçades al Pirineu. Es tallarà l’entrada d’aire més fresc del nord i començarà a arribar la massa d’aire més càlida. Al migdia es dispararan les temperatures amb ambient ben càlid per a les dates. Moltes màximes es mouran entre els 22 °C i els 27 °C. Però localment seran més altes, sobretot a Ponent i a l’interior de l’Ebre, on ja es poden fregar els 30 °C.

Tot plegat amb molta calma i sol radiant en general. Tan sols poden aparèixer algunes boires matinals o alguna pinzellada de núvols prims passatgers i inofensius. Tampoc bufarà la tramuntana després de tres dies manxant amb ganes.

Dissabte: pic atípic de calor

Els termòmetres tocaran sostre dissabte, amb una calor totalment desbocada per a l’època. Moltes màximes es mouran entre els 24 °C i els 28 °C al prelitoral i a l’interior. No obstant això, a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre s’assoliran o se superaran els 30 °C. Ambient de juny a mitjans d’abril. Temperatures més contingudes a la costa. Sol sense excepcions per aprofitar.

Diumenge: petits canvis

Les temperatures es mantindran semblants, amb poc fred de nit i molta calor per ser abril a les hores centrals del dia. De nou, s’assoliran o se superaran els 30 °C a Ponent i a l’interior de l’Ebre. Tot i que el sol tornarà a dominar arreu, arribaran algunes bandes de núvols alts i prims per l’oest sense més conseqüències. A més, augmentarà la nuvolositat al Pirineu de Lleida, on a última hora no es descarta alguna gotellada. Petits canvis sense gaires estralls.

Dies vinents: alguns xàfecs

Entre dilluns i dimarts arribarà més inestabilitat i reapareixeran alguns xàfecs. Els mapes no es posen d’acord en aquest sentit, però sembla que podria ploure al Pirineu i al Prepirineu, principalment. També podrien arribar alguns ruixats dispersos a més comarques. En tot cas, poca cosa i sense pluges importants a la vista. Les temperatures començaran a baixar.

Balanç de la calor de dijous

Malgrat que dijous al matí ens vam llevar amb força fred, les temperatures van pujar de valent al migdia. Moltes màximes de 17 °C a 23 °C, però a punts del nord-est, del Prepirineu i de l’interior es van registrar valors de 24 °C a 27 °C. En canvi, va fer més fresca a la costa.

Destaquen els 26,9 °C de màxima a Vinebre (Ribera d’Ebre), 26,4 °C a Aldover (Baix Ebre), 26,3 °C a Benissanet (Ribera d’Ebre), 25,2 °C a Cabanes (Alt Empordà), 25 °C a Alcarràs (Segrià) i a Sort (Pallars Sobirà), 24,6 °C a Girona ciutat, 24,4 °C a Artés (Bages) o 23 °C a Olot (Garrotxa). La calor apunta maneres.

stats