previsions 06/06/2016

La méteo en 1 minut: fins a 35 graus al centre de la setmana

Aquesta tarda descarregaran tempestes al Pirineu i en algunes comarques interiors i prelitorals. Els termòmetres tocaran sostre entre dimecres i dijous

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLa sensació d'estiu s'està fent cada cop més evident tant de dia com de nit. Avui la jornada ha començat amb força temperatures de més de 15º, i la nit ja ha estat tropical en alguns punts, com per exemple a l'observatori de l'Ebre, a Roquetes, on la mínima s'ha quedat en 20º. La calor s'accentuarà avui, i aquesta tarda hi haurà un o dos graus més que ahir en general, amb màximes que ja superaran clarament els 30 graus a l'interior.

Avui augmentaran les possibilitats de ruixats i tempestes de tarda, i al Pirineu i Prepirineu n'apareixeran gairebé a qualsevol comarca, però de forma més puntual també cal esperar-ne a Ponent, a la Catalunya Central, i en comarques prelitorals i costaneres de Girona. Demà i dimecres es repetiran els ruixats de tarda, però afectaran menys indrets que avui, bàsicament se centraran al Pirineu i en àmbits com la Garrotxa.

Els dies vinents les temperatures continuaran pujant, i entre dimecres i dijous hi haurà les màximes més altes, valors que arribaran a superar els 35º a Ponent i que se situaran a prop dels 30º fins i tot a la costa. Calor plenament canicular que tot fa pensar que no s'instal·larà. El cap de setmana començaran a recular els termòmetres, i l'escenari més probable ara mateix és que al centre del mes de juny les temperatures siguin normals o fins i tot una mica més baixes del que tocaria per l'època.

Pel que fa a l'estat de cel, la segona part de la setmana començarà amb un dijous gairebé sense núvols, però és possible que entre divendres i sobretot dissabte els ruixats de tarda reapareguin en alguns indrets. Divendres afectarien sobretot sectors de muntanya, però dissabte s'entreveu un dia més variable i insegur en general. Caldrà seguir-ho.

stats