previsions 02/09/2021

La méteo: durant la nit encara hi haurà xàfecs intensos a l'est

El cap de setmana encara començarà amb ruixats curts però intensos

2 min

BarcelonaDijous amb ruixats més dispersos que ahir. La pluja ha anat apareixent amb força sobretot a les comarques de Girona, però sempre en forma de ruixats puntuals. Des de les vuit del matí fins a dos quarts de set de la tarda s'han acumulat 17 l/m² a Viladrau, 15 a Cassà de la Selva, 11 a la Tallada d'Empordà i 5 a Girona i a la Bisbal d'Empordà. Durant el vespre i primeres hores de la nit encara podrien caure ruixats forts en aquestes comarques de l'est. De fet, el Meteocat ha apujat a perill alt l'avís per intensitat de pluja en sis comarques de cara a la tarda i primeres hores de la nit.

Avís per intensitat de pluja del Meteocat per avui

La passada nit ha sigut la més fresca des del 18 d'agost en el conjunt de Catalunya, però al migdia la temperatura ha tornat a superar els 30 graus en algunes comarques. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 31 °C de Tortosa, Vinebre i del Pantà e Riba-roja d'Ebre, els 30 del Vendrell o els 29 d'Igualada de Reus i de Valls.

Tampoc demà el temps serà del tot tranquil. De matinada el risc de ruixats minvarà clarament a la costa, però a la tarda hi haurà xàfecs i tronades que poden ser abundants al Pirineu i Prepirineu, a la Catalunya Central i en comarques interiors de Girona. Pluges que també podrien acumular 20 o 30 l/m² en poca estona.

A mesura que avanci el cap de setmana el temps serà cada cop més tranquil. Dissabte a la tarda encara hi haurà alguns ruixats de tarda al nord, però seran fenòmens més puntuals. Diumenge el sol predominarà encara de manera més clara.

Probabilitat en tant per cent que demà plogui amb ganes

Avui el vent seguirà sent humit i de llevant, i això afavorirà que la situació marítima sigui més complicada. Les onades poden arribar a superar el metre d'altura i les banderes grogues, o fins i tot vermelles, apareixeran en moltes platges.

El cap de setmana també estarà marcat per un repunt clar de la temperatura. Aquesta nit ha sigut la més fresca des del 18 d'agost en el conjunt de Catalunya; només al centre de Barcelona la temperatura mínima s'ha mantingut per sobre dels 20 graus. Avui les màximes no canviaran gaire respecte ahir, però el cap de setmana sí que farà més calor. La temperatura s'enfilarà especialment entre diumenge i dilluns, moment en el qual el termòmetre fregarà els 35 graus en comarques interiors, i la xafogor també tornarà a ser notable a la costa.

El temps de la setmana que ve és molt incert encara, però difícilment serà una setmana del tot tranquil·la. És probable que segueixin apareixent ruixats al Pirineu i Prepirineu, però és aviat per saber si també seguiran apareixent xàfecs en altres comarques. La temperatura tendirà a baixar. El més probable és que a partir de dimarts torni la sensació de final d'estiu que ja hem començat a notar els últims dies.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge
stats