previsions 21/08/2019

La méteo en 1 minut: a mesura que avanci la setmana farà més calor

Al llarg dels dies vinents el temps es mantindrà molt tranquil, amb sol arreu i alguna nuvolada de tarda en zones de muntanya sense més conseqüències

Oriol Rodríguez
2 min

BarcelonaDarrere del front que va creuar ahir ha arribat una massa d'aire més fresc que ha fet baixar la temperatura arreu. Aquesta matinada fins i tot ha fet fred en alguns racons del país. Destaquen, per exemple, els 4 ºC de mínima de Das, els 10 ºC d'Olot i Girona, els 13 ºC d'Òdena i els 15 ºC de Gandesa. Tan sols en alguns indrets del litoral no s'ha baixat dels 20 ºC.

S'espera un dia dominat pel sol al conjunt del territori, amb el pas d'algunes bandes de núvols alts i prims que a estones deixaran el cel enterbolit. Tot i això, durant la tarda creixeran nuvolades en zones de muntanya que podrien deixar algun ruixat aïllat, preferentment al voltant del massís del Port, la serralada prelitoral i el Prepirineu.

Al País Valencià, en canvi, es mantindrà el temps insegur. Al llarg del matí encara es poden reproduir alguns ruixats, tot i que no s'espera que siguin tan intensos ni abundants com els de les últimes hores. Des de la mitjanit s'han arribat a acumular fins a 148 l/m2 a Pego, 146 l/m2 a Vilallonga, 135 l/m2 a la Vall d'Ebo, 109 l/m2 a Benigembla i 81 l/m2 a Alacant –es tracta del registre més important per a un dia d'estiu a la ciutat, segons l'Agència Estatal de Meteorologia, amb dades des del 1859–. A la tarda, els xàfecs afectaran zones de muntanya de la meitat nord.

Tot i la fresca matinal, durant les hores centrals del dia l'ambient serà més càlid que no pas ahir. La temperatura màxima se situarà entre els 27 i els 32 ºC al prelitoral, entre els 21 i els 26 ºC al Pirineu i entre els 25 i els 30 ºC a la resta.

Temperatura màxima prevista per avui

De mica en mica l'onatge anirà a la baixa. Malgrat tot, avui encara hi haurà maror, amb onades que poden superar el metre d'alçada a la mateixa línia de la costa.

Demà en conjunt serà una jornada molt tranquil·la i assolellada, només amb el creixement d'alguna nuvolada de tarda que no deixarà precipitació. La temperatura s'enfilarà un parell de graus més que avui i els valors més elevats fregaran els 33 o 34 ºC en punts del prelitoral i de la Depressió Central.

De fet, a mesura que avanci la setmana la calor anirà a més fins a recuperar els valors propers als 35 ºC a l'interior. De cara al cap de setmana el temps es mantindrà força tranquil, si bé diumenge a la tarda hi haurà alguns ruixats al Pirineu.

Diferència entre la temperatura prevista per dissabte respecte a la d'avui
stats