previsions 01/12/2019

Diumenge tranquil, amb un ull posat en el canvi de temps que arribarà entre dimarts i dimecres

La setmana començarà amb bancs de boira en algunes comarques de l'interior

Oriol Rodríguez
2 min
La posta de sol d'ahir, des de Manlleu

BarcelonaEl front que ha passat de matinada ha deixat quantitats minses de precipitació en molts punts de la meitat nord del territori, amb registres per sota del litre per metre quadrat en la majoria de casos. En canvi, al Pirineu i al Prepirineu hi ha hagut acumulacions més destacables, com per exemple els 21 l/m(2 )de Boí (2.535 m), els 14 l/m(2) de Vielha, els 12 l/m(2) de Núria (1.971 m), els 8 l/m(2) d'Olp i els 7 l/m(2) de Molló.

Amb el pas de les hores s'imposarà l'ambient assolellat a la majoria de comarques, si bé als núvols els costarà més de marxar de les comarques de Girona i de Barcelona. Durant la tarda creixeran nuvolades al nord i a l'est del territori que deixaran alguns ruixats febles i dispersos al Pirineu i entorn del massís del Port. A més, de cara al vespre també n'hi podria haver algun d'aïllat entre les comarques de Barcelona i el Camp de Tarragona. La cota de neu baixarà fins als 1.500 metres.

El cel ennuvolat d'aquesta matinada ha afavorit que la temperatura no pogués baixar gaire. És probable que en moltes comarques la mínima del dia s'acabi registrant pels volts d'aquesta mitjanit. En canvi, la temperatura màxima baixarà arreu i se situarà entre 7 ºC i 12 ºC al Pirineu, al Prepirineu i a l'altiplà Central i entre 14 ºC i 18 ºC a la resta.

Temperatura màxima prevista per avui

Demà serà una jornada molt tranquil·la. En conjunt serà un dia força assolellat, si bé de matinada es formaran bancs de boira en planes i fondalades interiors que, en el cas de Ponent i de l'altiplà Central fins i tot podran ser persistents. A més, hi haurà alguns intervals de núvols a les Terres de l'Ebre, i al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà molt ennuvolat al llarg de tot el dia.

La temperatura mínima baixarà entre 1 i 2 graus, en general, i reapareixeran les glaçades febles en algunes valls del Pirineu i del Prepirineu. La màxima també quedarà més curta, especialment a Ponent i a l'altiplà Central, on amb prou feines s'arribarà a valors de 6 ºC a 9 ºC a causa de la boira i els núvols baixos.

La tramuntana es reforçarà i bufarà amb cops de 60 km/h a 80 km/h a l'extrem nord de l'Alt Empordà. Això accentuarà la sensació de fredor en aquest sector.

Sens dubte, caldrà seguir amb atenció l'escenari que es dibuixa per dimarts i, especialment, dimecres, jornada en la qual passarà una pertorbació pel sud de les Illes. El gruix de les pluges quedarà entorn de les Balears, però de retruc també arribaran al Principat, sobretot al litoral i al prelitoral. El més destacable serà el temporal de vent i de mar, amb onades que podrien superar els 4 metres d'alçada a tota la costa.

Cop màxim de vent previst per dimecres al matí
stats