previsions 21/06/2020

S'imposa el temps d'estiu: sol i calor

Les tempestes intenses i les pedregades d'ahir ja no es repetiran

Oriol Rodríguez
2 min
Ahir a la tarda van créixer nuvolades a molts indrets de muntanya, com per exemple a Montellà

BarcelonaLes tempestes d'ahir a la tarda van ser localment fortes i es van estendre per moltes comarques del nord-est. Es van arribar a acumular quantitats molt destacables, de fins a:

  • 75 l/m² a Vilanova de Sau
  • 71 l/m² a Santa Maria de Besora
  • 67 l/m² a Roda de Ter
  • 63 l/m² a Sant Boi de Lluçanès
  • 61 l/m² a Montesquiu
  • 58 l/m² a Vidrà
  • 50 l/m² a Torelló
  • 28 l/m² a Viladrau
  • 23 l/m² al Santuari de Queralt

A part, van anar acompanyades de pedra, en alguns casos, com per exemple a Viladrau. Ara bé, a Avinyó (el Bages) van arribar a caure pedres de més de 4 centímetres de diàmetre.

Avui el temps serà molt més tranquil. En conjunt el matí serà força assolellat, amb el pas d'alguns núvols prims. Els núvols baixos de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona i els bancs de boirina o boira de les planes interiors es dissiparan ràpidament.

Un altre cop a partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu, al Prepirineu, a l'interior de les comarques de Girona, a l'est de la Catalunya Central i al prelitoral. A diferència d'ahir, però, només deixaran algun ruixat local en punts del Ripollès, el Berguedà, Osona i la Garrotxa.

La temperatura anirà a l'alça. Al pla de Lleida i a la vall de l'Ebre s'arribarà a valors de fins a 34 o 35 ºC. Al Pirineu i al litoral la calor serà més moderada, amb una màxima de 25 a 30 ºC, mentre que a la resta de l'interior el termòmetre marcarà entre 27 i 32 ºC.

Temperatura màxima prevista per avui

L'estabilitat marcarà l'inici de la setmana. Demà serà una jornada majoritàriament assolellada, amb alguns núvols de tarda al Pirineu oriental i a la serralada Transversal que no deixaran precipitació.

La temperatura màxima recularà entre 1 i 3 graus, en conjunt. Tot i això, es mantindrà la calor de ple estiu, amb valors per sobre dels 30 ºC en molts indrets de l'interior. Els registres més elevats seran al pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre.

El temps de la revetlla

Dimarts, que és la revetlla de Sant Joan, continuarà la tranquil·litat meteorològica. El cel es mantindrà serè durant bona part de la jornada i la temperatura serà semblant, amb força calor durant el centre del dia.

De cara al vespre, de mica en mica l'ambient es farà més agradable, tot i que a Ponent costarà que refresqui com és habitual en dies d'estiu. Avançada la nit, el termòmetre se situarà entre els 15 i els 20 ºC en bona part del territori, si bé a la costa i a la vall de l'Ebre no es baixarà dels 20 ºC en tota la matinada.

stats