La méteo

La méteo: últims xàfecs abans d'una breu pausa

Els xàfecs afectant algunes comarques dijous i divendres, però el cap de setmana serà més calmat i càlid.

2 min

BarcelonaLes tempestes han sigut fortes o molt fortes aquestes últimes hores a les comarques de Girona, amb autèntics aiguats, calamarsades i pedregades (trobareu totes les dades i imatges de les pluges al final d’aquesta informació). Un temps mogut que es mantindrà de cara a dimecres i els pròxims dies, amb nous ruixats en algunes comarques i una mica de tot. No obstant això, el cap de setmana tindrem més calma i calor.

Dimecres: nous ruixats

Entre la matinada i el matí poden caure alguns ruixats dispersos. Els més destacats es concentraran entre la costa de Barcelona i sud de la de Girona, sense descartar algun patac d’aigua molt local. Però serà a partir del migdia i durant la tarda quan creixeran les nuvolades més potents, amb nous xàfecs i tempestes molt irregulars. Cauran sobretot al nord de les comarques de Girona i al Pirineu, així com al prelitoral i als Ports. Tot plegat molt irregular, però de nou amb algun patac d’aigua intens i possibilitat de calamarsa o pedra.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran semblants o baixaran més, especialment en trams de la costa i del prelitoral. Ambient totalment normal per a l’època sense calor destacada, amb moltes màximes de 19 °C a 24 °C, localment més altes al sud, a Ponent i al prelitoral. A primera hora del matí tindrem fresca en conjunt i fred moderat al Pirineu.

Dijous i divendres: es repeteix el guió

Seran dos dies marcats novament pels ruixats en diverses comarques. De matinada i a primera hora en poden caure de forma dispersa a qualsevol punt. A la tarda es repetiran els xàfecs i les tronades en zones de muntanya i del nord-est. Divendres fins i tot podria ploure a més punts de l’interior. Les temperatures no patiran grans canvis.

Cap de setmana: calma i calor

A partir del cap de setmana, els ruixats pràcticament desapareixeran de cop i dominarà la calma amb força sol en conjunt. Tot plegat, amb unes temperatures que pujaran clarament i calor més marcada durant les hores centrals del dia. Es podran assolir o superar els 30 °C a les zones més càlides de l’interior. Aires d’estiu de forma transitòria per aprofitar. No obstant això, la setmana vinent podrien tornar a arribar nous canvis en forma de més xàfecs.

Balanç de les fortes tempestes

Les tempestes han sigut molt fortes a les comarques de Girona aquest dimarts. Els aiguats han deixat autèntics patacs d’aigua i han anat acompanyats de calamarsades i pedregades. Per exemple, a Besalú (Garrotxa) han caigut pedres de 2,3 centímetres de mida. S’han superat puntualment els 30 l/m² en poca estona, destacant els 35 l/m² del pantà de Darnius-Boadella, els 32 l/m² d’Albanyà o els 30 l/m² de Navata (totes tres poblacions a l’Alt Empordà). Una pluja molt intensa que ha provocat algunes inundacions i el creixement sobtats de rius i rieres. A continuació podeu veure algunes de les imatges més impressionants que ens han deixat les fortes tempestes.

stats