previsions 08/05/2021

A partir de demà a la tarda arribaran tempestes per l'oest del territori

La temperatura màxima tendirà a baixar, un descens que s'accentuarà a principis de setmana

3 min
La posta de sol d'ahir des de Montblanc
Escolta aquí la previsió del temps

Sens dubte, la notícia meteorològica de la jornada ha sigut la calor que ha fet pujar els termòmetre per sobre dels 30 ºC a punts de l'interior, especialment cap al Pla de Lleida. Amb dades de primera hora de la tarda, s'ha arribat a:

  • 30 ºC a Alcarràs
  • 30 ºC al Poal
  • 29 ºC a Anglès
  • 29 ºC a Vallfogona de Balaguer
  • 28 ºC a Organyà
  • 28 ºC al Masroig
  • 27 ºC a Castellbisbal

Aquest temps tan tranquil i gairebé preestiuenc té, però les hores comptades. L'arribada d'una pertorbació farà que aquest diumenge hi hagi més núvols al llarg de tot el dia, que seran més compactes a l'interior i a la tarda. Durant les hores centrals de la jornada poden caure quatre gotes mal comptades a qualsevol punt del Principat. Tot i això, serà al llarg de la tarda quan arribaran les pluges més importants, en forma de xàfecs, per Ponent i per l'interior del País Valencià. Localment descarregaran amb força i, a més, aniran acompanyades de tempesta, calamarsa i ratxes fortes de vent. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís, en aquest sentit. Amb el pas de les hores els ruixats guanyaran extensió i podran arribar al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i al litoral de Castelló i de València. A les Illes, en canvi, farà sol fins ben entrada la tarda, i no serà fins al final del dia que hi podria haver alguna primera gotellada al sud de l'arxipèlag.

Precipitació prevista per demà.

El vent de component sud es reforçarà i bufarà fort als cims del Pirineu, sobretot durant la segona meitat de la jornada. Hi haurà ratxes superiors als 70 o 80 km/h. Si teniu pensat fer-hi alguna excursió, tingueu-ho present.

La temperatura màxima serà més baixa a la majoria de comarques. Se situarà entre 18 i 23 ºC al litoral i al Pirineu, entre 24 i 29 ºC a Ponent i entre 20 i 25 ºC a la resta. Ara bé, a les Illes farà una mica més de calor que avui i es podrà arribar a valors de 30 o 31 ºC a l'interior de Mallorca.

Dilluns de matinada encara quedaran les restes d'alguns ruixats que afectaran, preferentment, l'interior del Principat. Tot i això, ràpidament les clarianes guanyaran terreny i quedarà un matí amb més sol que no pas núvols. A partir del migdia creixeran nuvolades que deixaran el cel mig ennuvolat i a l'interior de les comarques de Girona i al voltant del massís del Port fins i tot hi haurà alguns xàfecs.

A les Illes el primer dia de la setmana començarà amb un temps més insegur. Hi haurà moltes estones de sol, però també nuvolades que descarregaran alguns ruixats aïllats, preferentment a Menorca i a Mallorca. En canvi, al País Valencià dominarà l'ambient assolellat, tan sols amb algun ruixat aïllat de tarda a l'interior d'Alacant.

El més destacable, arreu, serà la baixada de la temperatura. A diferència d'aquestes últimes jornades, a partir de dilluns costarà trobar valors per sobre dels 24 o 25 ºC. Aquest ambient menys calorós al migdia, i amb matinades més fresques, es mantindrà durant tota la setmana vinent.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per dilluns respecte a la d'avui.
stats