La méteo

La méteo: ambient de plena primavera l'últim cap de setmana de l'hivern

Les temperatures encara pujaran més i seran massa altes per a l'època amb calma a tot arreu

2 min

BarcelonaEl pas d’un front poc actiu de matinada ha provocat alguns ruixats febles o gotellades de forma molt dispersa de nit que poden seguir caient durant el matí al nord-est. Serà divendres a la tarda quan tindrem els xàfecs més destacats a la meitat nord del país. Poca cosa, però localment amb alguna tronada local. Un canvi que durarà ben poc a l’espera d’un últim cap de setmana de l'hivern plàcid i càlid per a l’època.

Matinada i matí: pas del front

Entre la matinada i matí de divendres ens acabarà de creuar un front desgastat procedent de l’Atlàntic que provocarà un augment generalitzat dels intervals de núvols. Cauran alguns ruixats febles i molt dispersos o gotellades a qualsevol punt, però aniran quedant concentrats al nord-est. Ben poca cosa i amb temperatures mínimes més altes.

Nous xàfecs durant el divendres

Al llarg del matí, hi haurà més sol com més a Ponent i al sud, però quedaran intervals de núvols al Pirineu, Prepirineu i nord-est amb restes d'alguna gotellada o ruixat feble. Serà a partir del migdia i durant la tarda quan les nuvolades creixeran amb ganes i poden caure xàfecs molt irregulars a tota la meitat nord del país.

Ruixats poc importants, però localment amb alguna tempesta més intensa i amb calamarsa a l’interior de les comarques de Girona i nord de les de Barcelona. Cota de neu d’uns 2.200 metres al Pirineu. En canvi, més sol a la resta amb algunes bandes de núvols inofensius.

Pel que fa a les temperatures, les mínimes pujaran i les màximes es mantindran en general, amb ambient força suau al migdia. No obstant, al Pirineu farà més fresca o fred, però el vent reescalfat dispararà els termòmetres a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre, on es poden fregar localment els 25 °C.

Dissabte: torna la calma

El temps serà molt més tranquil dissabte, amb força sol i tan sols algunes nuvolades al nord-est i al Pirineu. També hi haurà boires i núvols baixos locals al matí. No s’esperen precipitacions, però no es pot descartar alguna gotellada de tarda entre el Ripollès i la Garrotxa. Temperatures semblants a les del dia abans o més altes, sobretot al Pirineu.

Diumenge: més calor

Els termòmetres pujaran més diumenge, amb moltes màximes de 19 a 24 °C al prelitoral i a l’interior, sense descartar alguns 25 °C o 26 °C de forma local a les zones més càlides. Amb tot, hi haurà més núvols baixos a punts de la costa que frenaran les temperatures en aquestes zones. A la resta hi dominarà el sol i la calma. Dia plenament primaveral per aprofitar.

Més canvis a la vista

La setmana que ve començarà amb un nou front que deixarà alguns xàfecs. Pot ser que al llarg de la setmana arribin alguns ruixats més, però no es veuen episodis de pluges generals i generoses enlloc. Les temperatures aniran patint algunes baixades i pujades, però es mantindran molt suaus a l’espera de l’arribada oficial de la primavera dimecres vinent.

stats