La méteo

La méteo: nous xàfecs a l'espera d'una treva i de més calor

Els ruixats seguiran caient fins divendres, però el cap de setmana serà més tranquil i amb una clara pujada de les temperatures.

2 min

BarcelonaDesprés d'uns dies de temps inestable, amb ruixats i tronades en molts indrets, el xàfecs cada cop seran més dispersos els propers dies, però no desapareixeran. Encara tindrem unes jornades de xàfecs irregulars i localment abundants que sumaran litres a les acumulacions destacables del cap de setmana i del dilluns (trobareu totes les dades i algunes imatges al final d'aquesta informació). Aquest maig amb precipitacions diàries i sense cap calorada és una molt bona notícia per a uns embassaments que van sumant reserves d'aigua cada dia que passa.

Dimarts: ruixats concentrats a la meitat nord

Matí molt tranquil, amb estones de sol i intervals de núvols inofensius en punts del nord-est, del Pirineu i en algun tram de la costa i del prelitoral que no faran pensar en el risc de xàfecs i tempestes de la tarda. A partir del migdia la inestabilitat anirà a més i els ruixats continuaran regant diverses comarques, sobretot la zona pirinenca i el quadrant nord-est del país. Serà en aquests indrets on es repetiran un dia més els xàfecs dispersos i irregulars, que aniran sumant litres al balanç humit de les últimes setmanes, amb una temperatura que no experimentarà gaires canvis i que seguirà molt més frenada que en els mesos de maig d'anys anteriors. No es descarten ruixats locals en més zones del prelitoral i als Ports.

Dimecres: nova tongada de ruixats

Dimecres encara serà un dia de temps inestable, amb ruixats i alguna tronada de tarda a la meitat nord i est de Catalunya. El matí serà tranquil i el sol serà el protagonista al sud i a Ponent, però les nuvolades de tarda creixeran ràpidament i deixaran xàfecs localment intensos i acompanyats de calamarsa a les zones on ha anat plovent durant els darrers dies. La temperatura màxima baixarà lleugerament a la meitat est del país després de dos dies d'ambient relativament suau al migdia.

A partir de dijous, augment progressiu de la temperatura

Dijous i divendres els ruixats i tronades tornaran a caure a la meitat nord i al quadrant nord-est, però a partir del cap de setmana tendiran a perdre intensitat i tindrem força més calma. Durant dissabte i diumenge l'anticicló s'imposarà amb decisió a tota la península Ibèrica i farà que torni el sol i augmenti ràpidament la temperatura amb ambient més càlid. No obstant això, sembla que la setmana vinent podria arribar un nou canvi de temps que faria augmentar el risc de xàfecs.

Balanç dels xàfecs dels últims dies

Els xàfecs i les tempestes han afectat moltes comarques durant el cap de setmana i el dilluns, i han acumulat en total 69 l/m² al Parc Natural dels Ports (Baix Ebre), 38 a Molló (Ripollès), 37 a Batea (Terra Alta) i 22 a Sant Salvador de Guardiola (Bages). Durant la matinada de dilluns la pluja ha fet acte de presència a algunes comarques del litoral i prelitoral central i sud, amb un acumulat de més de 10 l/m² en alguns barris de la ciutat de Barcelona, 9 a Badalona i 6 a Viladecans. Durant la tarda del dilluns els xàfecs han acumulat 22 l/m² a Molló, 13 a Girona, 12 a Anglès (Selva) i 10 a Santa Coloma de Farners (Selva).

stats