Societat 30/09/2012

Nit de protesta davant del Congrés contra les retallades de Rajoy

La concentració va acabar de matinada amb 2 detinguts i 12 persones ferides

Efe
2 min
Manifestants del 25-S omplen la plaça Neptuno de Madrid aquest dissabte / EFE

MadridMés de 4.500 persones, segons fonts de la delegació del govern espanyol a Madrid, s'han concentrat aquest dissabte a la nit i fins la matinada a la plaça de Neptuno de Madrid convocades per la coordinadora 25-S dins de la iniciativa 'Envolta el Congrés'. La concentració va ser tranquil·la i no es van registrar incidents fins a la matinada, quan un petit grup de persones que encara estaven a la plaça va ser desallotjat per la policia i es van viure moments de tensió que van acabar amb dos detinguts.

De la mateixa manera que en les dues convocatòries anteriors, la concentració va anar acompanyada d'un fort dispositiu policial a la plaça de Neptuno i es va col·locar una doble tanca en l'accés al carrer de San Jerónimo, per evitar que els congregats arribin a la cambra baixa.

Una pancarta gegant amb la llegenda "Deute odiós: referèndum ja" presidia la protesta prop del cordó policial, mentre que altres manifestants portaven cartells amb lemes com "jo demano que em rescatin, però dels polítics", "vota la gavina, i et trauran els ulls. Psoe i PP la mateixa merda és "o" al govern li agrada quan calles perquè estàs com absent "

La primera jornada de protesta del 25-S es va produir dimarts passat. Unes 6.000 persones hi van participar, segons la delegació del govern espanyol, mentre que el dia següent la xifra va baixar a 2.500, segons la mateixa font.

Les tensions entre la policia i els manifestants es van saldar, dimarts, amb 35 detinguts i almenys 64 ferits, un d'ells greu, mentre que dimecres hi va haver tres detinguts.

Els serveis d'informació de la policia espanyola han alertat de l'arribada a Madrid d'almenys 500 radicals per participar en aquesta protesta, suposadament amb la intenció de provocar disturbis com els que hi va haver dimarts i dimecres, segons ha assegurat avui la delegació del govern espanyol.

stats