SOCIETAT
Societat 25/03/2013

Ada Colau i la PAH estudiaran emprendre accions judicials contra Cristina Cifuentes

La presidenta de la Plataforma considera una ''vergonya i una immoralitat'' que es ''criminalitzi'' un moviment com la PAH en lloc de buscar-hi solucions

Acn
2 min
La portaveu de la PAH, Ada Colau, demana canvis  immediats contra els desnonaments.

BarcelonaLa presidenta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, estudiarà emprendre accions judicials contra Cristina Cifuentes després de les declaracions de la delegada del govern espanyol a Madrid en què relacionava la plataforma i el terrorisme. Per Colau, és ''intolerable, una vergonya i una immoralitat'' que la ineficiència del govern del PP en un tema greu com els desnonaments es desviï i es diguin ''barbaritats'' com les que ha pronunciat Cifuentes. Colau ha explicat que ha rebut diverses amenaces de mort també per a la seva família i considera que els polítics no només''difamen'' sinó que els posen en situació de ''perill'' amb aquestes relacions. La delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ha vinculat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i la seva líder, Ada Colau, amb "grups filoetarres o proetarres", i ha afegit que Colau "té interessos d'un altre tipus".

"És una vergonya, una immoralitat que per intentar amagar la ineficiència d'un govern amb un tema gravíssim com són els desnonaments siguin capaços de desviar l'atenció i de dir qualsevol barbaritat totalment infundada, fins al límit d'intentar barrejar-nos amb pràctiques terroristes", ha lamentat la presidenta de la PAH. "Tothom coneix la plataforma, sap com treballem, sap que som un moviment pacífic, que estem defensant la gent dels desnonaments, cosa que hauria d'haver fet l'administració pública des de fa quatre anys", ha afegit.

Ada Colau ha criticat durament el PP dient que en lloc d'abordar la sentència europea i la ILP que la Plataforma va portar al Congrés i el que la ciutadania està reclamant "s'inventen barbaritats per intoxicar, criminalitzar un moviment ciutadà molt ampli, transversal i plural". "Diu molt poc del partit de govern i realment compromet la democràcia, perquè crea un clima de tensió, crispació i d'inseguretat, i no sé fins on pensa arribar el PP però per aquest camí està clar que no arribarà gaire lluny", ha reblat.

"Què més s'ha de fer en aquest país perquè els diputats escoltin la ciutadania i legislin sobre un tema que està suposant el patiment de milers i milers de famílies?", s'ha preguntat Colau, que ha insistit que és "intolerable" que el govern espanyol no actuï "contra l'assetjament que estan patint les famílies per part de les entitats financeres".

Colau assegura que des de la PAH han esgotat totes les vies i "com que els diputats no han contestat, doncs el que fem és portar-los la realitat social que no volen escoltar allà on siguin, als seus llocs de treball, en actes públics i en els seus barris". "Però simplement són manifestacions pacífiques, ens reunim amb pancartes", ha recalcat.

La presidenta del la PAH no descarta emprendre accions judicials contra les declaracions de Cifuentes i altres responsables del PP, a més d'alguns mitjans de comunicació "que no només difamen, sinó que creen situacions de crispació i assenyalen persones com és el cas de la meva persona, jo he rebut diverses amenaces de mort cap a mi i cap a la meva família per culpa d'aquestes declaracions".

stats