Austràlia permet a un ciutadà inscriure's als registres oficials amb sexe neutre

El Tribunal Superior d'Austràlia li dóna la raó, reconeixent les lleis de l'estat de Nova Gal·les del Sud, i li permet registrar-se amb sexe "no definit"

El Tribunal Superior d'Austràlia ha determinat aquest dimecres que les lleis de l'estat de Nova Gal·les del Sud permeten que una persona es registri en els documents amb un sexe "no definit" com a tercera categoria complementària a les opcions d'home i dona. Així, dóna la raó a un ciutadà d'aquest estat que el 2010 va demanar inscriure's amb sexe neutre.

"La llei reconeix que un persona pot no ser ni home ni dona, i per això permet el registre del sexe d'una persona com a 'no definit'", diu la decisió judicial.

Amb aquesta decisió, la màxima instància judicial australiana desestima l'apel·lació de l'oficina de registres de naixements, morts i matrimonis de Nova Gal·les del Sud contra la petició d'un resident de Sydney perquè se l'inscrivís amb l'opció de sexe no definit.

El demandant, que va néixer home i es va operar per convertir-se en dona, va demanar el 2010 ser inscrit als registres oficials amb sexe no especificat.

En un primer moment, l'organisme oficial va accedir a la seva petició. Tanmateix, després va revocar la sol·licitud en considerar que la llei no permetia aquesta tercera opció.

L'any passat el Tribunal d'Apel·lacions de Nova Gal·les del Sud va reconèixer el dret del demandant, però l'oficina de registres va apel·lar la decisió davant el Tribunal Superior, que avui ha desestimat el seu recurs, segons ha informat la cadena local ABC.

El Territori de la Capital Australiana, que inclou Canberra, ha aprovat recentment una llei per reconèixer una tercera categoria sexual i el govern australià està fent passos perquè es reconegui aquesta opció de gènere als documents de registre oficials.