El nou Bicing amb aposta per la bici elèctrica arrenca el 8 de gener

Cada dia es reformaran 8 estacions i el servei arriba a barris com la Marina i Ciutat Meridiana

El procés de substitució del Bicing per un nou servei amb estacions mixtes, de bicis mecàniques i elèctriques, arrenca a Barcelona el 8 de gener. Cada dia es canviaran 8 estacions i s'espera que a mitjans de febrer la meitat de les antigues estacions ja s'hagin substituït. El nou servei costarà 50 euros i es podran fer servir els dos tipus de bicicletes amb el mateix pagament. 

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha demanat "disculpes" anticipadament per les "possibles molèsties" que es puguin causar durant el període de substitució.

Tot el que has de saber sobre el nou Bicing

De les 6.000 bicicletes mecàniques i 300 elèctriques disponibles actualment es passarà a 6.000 i 1.000, respectivament, amb la idea que la xifra pugui augmentar fins a 8.000. Les estacions passaran a ser 519, 95 més que les que hi ha ara, i tots els ancoratges seran mixtos, amb un sistema d'accés al servei a partir de tres mètodes: la targeta intel·ligent sense contacte, el telèfon intel·ligent amb tecnologia NFC i l'aplicació mòbil. 

El nou Bicing confirma "l'aposta per la bicicleta elèctrica" de la ciutat, ha dit Sanz, que ha celebrat que el servei arribi a nous barris com Trinitat Nova, la Marina, Roquetes i Ciutat Meridiana.