Societat 14/08/2011

Primer casament gai a Cuba

Cuba ha celebrat la primera unió d'homosexuals al país coincidint amb l'aniversari de Fidel Castro

Agències
1 min
La parella després de celebrar el casament / EFE

BarcelonaEl primer matrimoni entre homosexuals de Cuba ha unit a un representat de la comunitat dissident i a la primera dona transexual de l'illa. Aquesta va ser la primera en operar-se i fer el seu canvi d'identitat amb el consentiment de l'estat, ara fa quatre anys. El casament s'ha celebrat envoltat de convidats i de mitjans de comunicació al Palau de Matrimonis de l'Havana i representa un pas important per la comunitat gai de Cuba. No fa ni cinquanta anys, l'estat cubà considerava els homosexuals contrarevolucionaris i els enviava a camps de reeducació. Aquest esdeveniment ha coincidit amb la celebració dels 85 anys de Fidel Castro.

La parella ha manifestat després de la cerimònia que el seu casament és "un pas més" per la comunitat homosexual cubana i ha recordat que el mateix Castro va admetre en una entrevista l'any passat que els homosexuals van estar perseguits pel mateix estat.

La núvia, la transexual Wendy Iriepa, va aconseguir el seu canvi de sexe gràcies al Centre Nacional d'Educació Sexual, que dirigeix, paradoxalment, la filla del president cubà actual, Raul Castro. De fet, la mateixa Mariela Castro va felicitar públicament a la parella divendres passat.

stats