Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Detingut un home que es feia passar per cobrador del frac per estafar empreses

L'acusat va estafar prop de 50.000 euros a deu empreses catalanes, tant les impagades com les deutores. Quan disposava dels diners del deute, trencava relacions amb els impagats al·legant que motius de salut i l'efecte de la crisi li feien tancar l'empresa de cobraments

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que es feia passar per cobrador del frac per estafar empreses impagades i deutores. L'arrestat, Rafael B. F., de 55 anys i veí de Sant Cugat del Vallès, és el presumpte autor de vuit delictes i dues faltes d'estafa. La investigació va sorgir en una empresa de Cornellà del Terri, al Pla de l'Estany, que havia estat víctima d'un delicte d'estafa. El detingut, de qui no consten antecedents, ha passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

La manera d'actuar de l'home era dirigir-se a l'empresa i oferir els seus serveis com a cobrador d'impagats, presentava una documentació molt fiable de la seva empresa, que era fictícia, i acordava amb el client, l'empresa impagada, que cobraria els seus deutes i a canvi se'n quedaria un percentatge. Per tal d'aconseguir els pagaments, l'estafador demanava a l'empresa que li fes una cessió del deute per poder-lo gestionar ell o que li fessin un pagament de diners per avançat per les despeses de gestió. Una vegada aconseguits els primers pagaments, l'home feia la gestió amb les empreses deutores, que s'avenien a pagar quan veien que estava autoritzat per l'empresa impagada. Els deutors li havien d'ingressar els diners en un compte bancari titularitat de l'estafador. Per tal de crear una aparença solvent i fiable, l'home feia els primers pagaments a l'empresa impagada amb total normalitat i es quedava el percentatge que havien acordat. Fins que al final l'estafador es quedava els diners de l'empresa impagada i els diners que les empreses deutores li ingressaven.

Quan, passat un temps, les empreses no rebien cap resposta del cobrador ni hi podien contactar, es trobaven que rebien una carta de l'estafador que els informava que donava per finalitzades les seves gestions i que no podia retornar els diners ja que havia tancat l'empresa per problemes econòmics derivats de la crisi i per problemes de salut. Davant d'aquests fets, els agents de la unitat d'investigació van fer gestions per tal d'esbrinar quantes empreses podrien estar afectades per l'estafa. Van descobrir que eren un total de deu, de les quals es va aconseguir embutxacar uns 49.000 euros. La investigació no es dóna per tancada, ja que els Mossos creuen que hi poden haver altres empreses afectades per la mateixa manera d'actuar.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de