Espanya suma 2.415 casos nous de covid-19 l'últim dia, un terç dels quals a Madrid

Sanitat notifica 903 hospitalitzacions més a tot el territori

Espanya suma 7.117 casos de coronavirus, 2.415 diagnosticats les últimes 24 hores. És a dir, 355 persones contagiades més de les que es van notificar ahir, segons dades del ministeri de Sanitat d'aquest dimarts. La xifra total de contagis a Espanya des de l'inici de la pandèmia s'enfila fins als 412.553 casos de coronavirus.

La comunitat que notifica més casos segueix sent Madrid, amb 768, és a dir, un terç dels diagnosticats l'últim dia. La segueix la regió d'Andalusia, amb 257 casos nous. Pel que fa a Catalunya, suma 153 casos nous les últimes 24 hores, segons el ministeri. Les hospitalitzacions també creixen i 903 persones han estat ingressades l'últim dia, mentre que la unitat de cures intensives suma 40 pacients més que aquest dilluns. La regió que notifica més hospitalitzacions també és Madrid, amb 285 persones ingressades. Tanmateix, les altes hospitalàries de l'últim dia també augmenten fins a 699, és a dir, 475 altes més que aquest dilluns. Pel que fa a les morts, Sanitat n'ha notificat 52 més les últimes 24 hores.

"L'evolució preocupa", ha reconegut el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després del consell de ministres d'aquest dimarts. El degoteig constant de casos és notori i se suma a la "transmissió comunitària" que Fernando Simón va reconèixer que hi havia en punts de l'Estat, especialment a Madrid. Sánchez ha instat les comunitats a "doblegar" la "segona corba" que viu el conjunt del territori de manera "heterogènia".