Un incendi arrasa un local d'oci nocturn del carrer Balmes

Els veïns asseguren que han sentit una explosió i els Mossos investiguen com ha començat el foc

Ni les motos aparcades a un metre i mig de distància ni la bústia de Correus de davant la porta del local s'han salvat de les flames que han arrasat tot l'interior d'un establiment. Un local d'oci nocturn del carrer Balmes de Barcelona, a la confluència amb el carrer Francolí, s'ha despertat aquest dijous de negre. De matinada, al voltant de les cinc, els veïns asseguren que han sentit una explosió. Quan han aixecat les persianes, han vist un foc que sortia per les obertures del local situat als baixos del número 315 del carrer Balmes. Les flames han rebentat tots els vidres de l'establiment i s'han enfilat cap amunt, afectant les finestres dels pisos superiors. No només això, sinó que part de la façana ha quedat de color negre pel foc, que també ha fregat l'edifici del costat.

Els Mossos d'Esquadra investiguen com ha començat l'incendi. El testimoni d'una dona, que ha explicat al 3/24 que havia vist com una persona encaputxada llançava un artefacte a l'interior del local cremat, més el relat dels veïns que parlen d'haver escoltat una explosió, fan créixer les sospites que el foc hagi estat provocat. Malgrat la intensitat de les flames, l'incendi no ha deixat ferits, encara que dos veïns han hagut de ser atesos per ansietat. Tot el bloc –que a les plantes superiors del local és d'habitatges– ha sigut desallotjat i a partir de les set del matí els veïns han pogut tornar als seus domicilis, tot i que alguns pisos tenen desperfectes per les flames que han pujat per la façana.

El local on s'ha originat el foc s'anomena Le Vendôme. Els veïns expliquen que es tracta d'un establiment d'oci nocturn amb catximbes i música que funcionava des de feia uns mesos. Afegeixen que tenia els vidres tintats i que acostumava a obrir per festes privades. També diuen que el local havia acollit diversos negocis els últims anys, com ara un bar de copes i un restaurant japonès: segons els veïns, cap havia resultat exitós.

Buscant indicis de l'origen

A les xarxes socials de Le Vendôme no hi ha cap menció de l'incendi que ha arrasat l'establiment. S'hi poden continuar veient les fotos dels sofàs, les taules i el televisor que aquesta matinada s'han convertit en cendres. Res s'ha salvat del foc. A dins el local agents dels Mossos han buscat indicis aquest matí sobre l'origen de les flames. Els baixos de l'edifici sense vidres, tot de negre i amb l'interior destruït ha centrat l'atenció de tots els vianants i també dels ocupants dels vehicles.

Deu dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat en l'incendi. Les tasques d'extinció també han afectat la circulació d'autobusos, que s'han hagut de desviar durant unes hores.