Fundesplai busca recursos per tornar a donar 4.500 beques per a colònies i casals d'estiu

El president de l'entitat, Josep Gassó, confia que aquesta setmana la Generalitat els pagarà els 150.000 euros que els deu de la subvenció per les beques del 2014, i que aquest 2015 hi torni a haver convocatòria

L'objectiu de Fundesplai per aquest 2015 és poder oferir les mateixes beques d'estiu, o més, que l'any passat, quan van haver de fer un gran esforç per cobrir el màxim de la demanda que van tenir. L'estiu del 2014 Fundesplai va atorgar 4.539 beques per a les colònies i casals d'estiu, un 45% més que el 2013 (300.000 euros), encara que un 10% de les famílies que en van demanar es van quedar fora de la convocatòria.

Els recursos per aquest estiu encara no estan garantits, i per això des de Fundesplai segueixen treballant per aconseguir, com a mínim, els mateixos 300.000 euros que van invertir l'any passar de recursos propis.

Des de l'entitat també recorden que la Generalitat encara els deu 150.000 de la convocatòria de beques per a l'estiu del 2014, tot i que confien que aquesta setmana els cobraran, tal com els han promès. Fundesplai ha hagut d'avançar aquests diners amb una línia de crèdit, amb els conseqüents interessos bancaris. El president de Fundesplai, però, Josep Gassó, confia que el Govern torni a fer una convocatòria de beques per aquest estiu, i les pagui més ràpidament.

#botaxlainfancia

La  campanya viral bota per la infància que va engegar el gener passat ja ha aconseguit recaptar 10.000 euros, però per al proper 10 de maig, coincidint amb la gran festa de l'esplai, confien donar-li l'impuls definitiu. A marge de recaptar més diners, des de Fundesplai volen transformar el concepte 'bota' per 'vota', ja que entren en un període electoral. Des d'aquesta entitats han elaborat un programa amb 13 propostes pensades en la infància, que presentaran a tots els partits polítics perquè els incloguin en el seu programa electoral. Fundesplai promocionarà que la gent voti aquells partits que incloguin alguna de les seves propostes.