SOCIETAT
Societat 05/11/2012

La Generalitat obre 125 expedients sancionadors a Renfe per mal servei

Territori i Sostenibilitat calcula que es van suprimir 75 trens sense transport alternatiu i es van produir 478 retards al setembre, i el total de les multes pot ascendir fins a 3,7 milions d'euros

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat ha obert 125 expedients sancionadors a Renfe per infraccions greus. El conseller ha explicat que els expedients s'han obert per les "alteracions reiterades" del servei a Rodalies i Regionals durant el mes de setembre.

Concretament, entre el 15 de setembre i l'1 d'octubre, Territori i Sostenibilitat ha calculat que es van suprimir 75 trens sense transport alternatiu i es van produir 478 retards, 188 dels quals van ser superiors als 15 minuts. El departament ha considerat que es van alterar "significativament" les condicions d'ús del servei, fet que està tipificat com a infracció greu, amb sancions d'entre 6.001 i 30.000 euros. El total de la multa, doncs, pot situar-se per sobre dels 3,7 milions d'euros. Recoder s'ha mostrat confiat que el Govern cobrarà la sanció.

Vistos els resultats, inspectors de la Generalitat han mantingut la campanya de controls. Entre el 15 i el 26 d'octubre, n'han fet un total de 1.393 a la xarxa de Rodalies i Regionals, que han servit per detectar 858 incidències. Això representa el 61,5% del total dels controls. És el primer cop que el Govern realitza aquest tipus de revisions, que encara no s'han acabat.

stats