El bisbe de Girona demana perdó pels "insults" i "menyspreus" de 13 TV al procés sobiranista

Francesc Pardo aprofita l'homilia de Sant Narcís per demanar que es fomenti el diàleg i el respecte a la diversitat d'idees

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha demanat públicament perdó pels "insults" i "menyspreus" d'una "cadena de televisió vinculada als bisbes", en referència a 13 TV, un mitjà molt crític amb el procés sobiranista a Catalunya que és propietat de la Conferència Episcopal Espanyola. Ho ha dit durant l'homilia d'aquest dimarts, dia de Sant Narcís, un dels actes solemnes de les festes de la ciutat, que s'estan celebrant aquests dies. Segons ha dit, l'Església ha de ser "exemple de convivència fraternal" i també defensora dels drets fonamentals dels ciutadans, entre els quals hi ha el dret a "poder opinar i ser escoltats en decisions fonamentals que afecten la seva vida i la societat". El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ja s'havia mostrat favorable a la consulta per poder conèixer l'opinió dels ciutadans de Catalunya en el full parroquial del setembre passat, on també criticava la falta de diàleg en aquest procés d'aquells que presenten objeccions legals, tot dient que aquestes "no poden ser una excusa per refusar el diàleg" i que "cal partir del principi que les lleis es poden modificar pel bé dels ciutadans".

També ha dit que aquesta institució ha de ser "exemple de convivència fraternal", ja que "sense amor, per arribar al perdó, no serà possible una convivència pacífica". En aquest context, ha demanat públicament perdó pels "insults" i "menyspreus" d'una "cadena de televisió vinculada als bisbes", en referència a 13 TV.

Durant el seu discurs, també ha elogiat la "riquesa" de l'Església i les comunitats parroquials i institucions amb projectes polítics diferents per a Catalunya. "Des del principi de respecte a cada persona, als seus drets i a les seves opinions, hem d'esforçar-nos per ser promotors de diàleg, demanar informació i raons de cada opció i de les seves conseqüències", ha apuntat Pardo. El bisbe també ha sol·licitat que no es "menystingui ni s'atemoreixi qui té opcions diferents" i que s'evitin també els "insults" i "menyspreus".

Més continguts de