Publicitat
Publicitat

Rigau afirma que si acaten el ministeri s'arribarà a la separació d'alumnes o a la imposició del model espanyol

La consellera d'Ensenyament ha conversat a 'El matí de Catalunya Ràdio' amb el director general del ministeri d'Educació, José Ignacio Sánchez

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assenyalat aquest dijous que  el recurs que ha presentat el ministeri d'Educació perquè l'alumnat pugui sol·licitar el castellà com a llengua vehicular a l’escola tindria greus conseqüències: "Suposaria la separació dels alumnes per motius lingüístics, o bé imposaria tot el sistema a alumnes que no ho han sol·licitat", ha dit.

Rigau ha mantingut una conversa a 'El matí de Catalunya Ràdio' amb el director general del ministeri d'Educació, José Ignacio Sánchez, que ha afirmat que el recurs contenciós administratiu respon "al dret dels pares i mares a demanar que l'ensenyament sigui també en castellà", aprovat el 2013 a la Lomce. "No es tracta d'imposar res, sinó de garantir un dret que els alumnes tenen", ha recalcat el director general del ministeri.

Sánchez ha afirmat que té sobre la taula 362 sol·licituds per fer l'escolarització en castellà. Rigau ha rebatut aquesta xifra i ha afirmat que Ensenyament n'ha rebut només 60, de les quals cap s'ha resolt favorablement, ja que "no responien al perfil que va preveure la llei". "El que vosaltres demaneu parteix d'una jerarquització de les llengües", ha subratllat la consellera, que ha retret al ministeri que l'objectiu final del recurs és imposar un 50% contra un 50% en l'ensenyament lingüístic a Catalunya.

En declaracions a RAC1, la consellera ha volgut tranquil·litzar les famílies i ha afirmat que la Generalitat garanteix que el recurs del ministeri no suposarà cap canvi en la matriculació dels alumnes ni en el repartiment de places. "La proposta del ministeri és un exercici de força, no respon a cap criteri educatiu", ha sentenciat.

 

Més continguts de