Immersió lingüística
Societat 09/03/2012

Irene Rigau: “La llei blinda perfectament la immersió”

La consellera d'Ensenyament lamenta que "constantment" s'hagi de lluitar contra altres instàncies espanyoles que qüestionen lleis que són "exclusivament pròpies"

Ara
2 min

BarcelonaIrene Rigau considera que la llei d'educació de Catalunya (LEC) "blinda perfectament" la immersió lingüística a les escoles catalanes. "Una altra cosa és que fora de Catalunya s'intenti incidir en una cosa que és nostra", afegeix Rigau, que lamenta que "constantment" s'hagi de lluitar contra altres instàncies espanyoles que qüestionen lleis que són "exclusivament pròpies".

L'endemà que el ple de la sala contenciosa del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya es pronunciés sobre el recurs de la Generalitat a la sentència del Tribunal Suprem que obliga a utilitzar el castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes, la consellera ha celebrat en declaracions a 'El matí' de Catalunya Ràdio que la resolució revalidi el model lingüístic que fixa la LEC, i ha recordat que el model contempla l'atenció individualitzada, que "no" és escolarització en castellà , ha recordat, dels casos concrets que necessitin ajuda per "entendre el català", sempre sense allunyar-los del grup classe de l'alumne.

Per Rigau, el debat de fons és "fins quin dia les lleis de Catalunya estaran sota sospita" quan regulem les que són "exclusivament pròpies", i lamenta que "aquesta" és la història "repetida" del país.

La titular d'Ensenyament ha recordat que les famílies que van presentar el recurs ho van fer abans de la llei d'educació, i ha assenyalat que, concretament, la filla d'una de les famílies ja està en l'educació universitària, de manera que ara no s'hi pot actuar, i que l'altre fill cursa actualment tercer d'ESO. Per a aquest noi, "es constatarà amb el centre el seu coneixement i capacitat en les dues llengües", per oferir-li atenció individualitzada en castellà "si ho necessités", tot i que el fet que pràcticament ja hagi acabat l'ESO ja pressuposa el seu domini d'ambdues llengües.

stats