L'Ajuntament de Barcelona demana revisar el Codi Penal després del cas de la Manada

Tots els grups donen suport a una declaració institucional per revisar el supòsit d'abús sexual

Unanimitat municipal a Barcelona per criticar la sentència que condemna els membres de la Manada per abús sexual però no per agressió. Abans de l'inici del ple, tots els grups han llegit una declaració institucional de rebuig al text que insta el Congrés i el Senat a modificar el Codi Penal per revisar el supòsit d'abús sexual i la consideració jurídica de la violència en casos d'agressió sexual i violació. 

El text consensuat dona suport "incondicional" a les víctimes, "moltes vegades invisibles", i a totes les mobilitzacions socials en contra de la polèmica sentència. L'acord municipal també inclou fer arribar la declaració a l'Audiència Provincial de Navarra, al ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial.

El text assegura que la sentència "minimitza" els fets perquè considera que no hi va haver agressió sexual ni té en compte l'agreujant d'haver-se produït en grup, i remarca que situa la càrrega de la prova en la víctima i envia un missatge de "descrèdit de la vivència de les dones que pateixen aquestes agressions". La declaració l'ha llegit Ada Colau, acompanyada de representants dels diferents grups del consistori just abans de l'inici d'un ple en què l'alcaldessa s'enfronta a una doble reprovació. La que segur que prosperarà és la de la seva gestió al Raval, però el PP també la vol reprovar en genèric pel conjunt de la seva obra de govern.

El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy (Demòcrates), ha lamentat, a l'inici de la sessió, que tot i que ell dona suport al text consensuat per rebutjar la sentència del cas de la Manada no se l'ha convocat a l'acte de lectura i fotografia conjunta.

Més continguts de