Societat 17/08/2012

Manifestació davant la Sagrada Família de Barcelona en suport a les Pussy Riot

Les tres integrants del grup rus han estat declarades aquest divendres culpables de "gamberrisme motivat per odi religiós" per cantar en una catedral ortodoxa una cançó contra el president Vladímir Putin

Efe
1 min
Manifestació a la Sagrada Família de Barcelona en suport de les Pussy Riot / EFE

BarcelonaUna cinquantena de persones s'han aplegat davant la Sagrada Família de Barcelona en solidaritat amb el grup de punk rus Pussy Riot, les integrants de la qual han estat declarades aquest divendres culpables de "gamberrisme motivat per odi religiós" per un tribunal del seu país.

Els manifestants han rebut amb crits la sentència contra les tres integrants del grup, jutjades per cantar en una catedral ortodoxa una cançó contra el president de Rússia, Vladímir Putin.

Les persones congregades davant la Sagrada Família, amb pancartes amb eslògans com "No passaran" i "Llibertat d'expressió", han fet un recorregut al voltant del temple de la capital catalana en una mostra de solidaritat amb les joves russes.

Nadezhda Tolokónnikova, líder de Pussy Riot, va ser detinguda el març juntament amb les seves companyes María Aliójina i Yekaterina Samusévich, després d'haver cantat emmascarades a la catedral del Crist Salvador. Diversos artistes, com Madonna o Paul McCartney, s'han sumat a les campanyes en el seu suport.

Diversos grups i associacions han convocat per a aquest divendres manifestacions a diferents ciutats del món per expressar el seu suport a les Pussy Riot.

La defensa de les integrants del grup ja havia manifestat que tenia poques esperances d'absolució.

Les acusades s'havien declarat innocents del delicte que se'ls imputava i havien denunciat que la persecució judicial contra elles era per motius polítics.

Amnistia Internacional i diverses organitzacions russes de defensa dels drets humans consideren que les tres joves són preses polítiques.

stats