Publicitat
Publicitat

Més de 2.000 estudiants es beneficien dels ajuts MOBINT a la mobilitat universitària

Uns 1.900 universitaris més han quedat fora de la beca en no arribar a la puntuació mitjana necessària

Un total de 2.003 estudiants universitaris es beneficiaran aquest curs de l'ajuda econòmica que convoca la Secretaria d'Universitats i Recerca per completar la beca de programes de mobilitat universitària com és l'Erasmus. És la xifra més alta dels últims anys, ja que el programa ha comptat amb més de 2,1 milions d'euros de pressupost, però tot i això, no ha pogut arribat a tots els estudiants que la van sol·licitar. Uns 1.900, una quantitat menor que l'any passat, s'han quedat fora en no arribar a la puntuació mitjana necessària, un 62,84. Aquesta puntuació que depèn de l'expedient acadèmic, el coneixement de la llengua i el país de destinació. Els beneficiaris rebran un ajut de 200 euros mensuals.

Per poder optar a les beques MOBINT, els estudiants han d'haver superat 60 crèdits dels seus estudis, tenir una mitjana ponderada de l'expedient com a mínim d'un 5,7 als ensenyaments tècnics i 6,30 a la resta, i tenir coneixement de l'idioma del país de destinació. Un cop es comprova que es compleixen els requisits, l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) elabora un rànquing en base a aquestes puntuacions i en surt una 'nota de tall' que enguany s'ha situat en un 62,84. Així, tots els estudiants que han complert els requisits i tenen una puntuació per sobre d'aquesta, se'ls ha concedit l'ajut.

Això suposa que per aquest 2014-2015, han estat 2.003 els universitaris que marxaran a estudiar fora, a través de programes de mobilitat com l'Erasmus, i gaudiran d'un ajut econòmic de 200 euros mensuals amb un màxim de sis mesos, la xifra més alta dels darrers anys. De fet, l'any passat es va arribar a 1.900 estudiants, el 2012 a 1866 i el 2011 només a 1.400. La Secretaria d'Universitats i Recerca va ampliar a l'estiu, el pressupost per aquesta convocatòria a més de 2,1 milions d'euros, cosa que ha permès arribar a més estudiants.

Tot i l'increment econòmic, fins a 1.900 estudiants, una xifra però, menor que l'any passat, s'han quedat sense l'ajut, precisament perquè no han arribat a la puntuació de tall de 62,84 a la segona fase. A aquests, s'hi sumen els prop de 500 que no han complert els requisits de la convocatòria.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de