Publicitat
Publicitat

LA MÉTEO

Divendres es reactivarà la calor però dissabte podria tornar a ploure

Més de 100 litres en ple estiu

La borrasca d’aquest dimarts ha deixat precipitacions molt abundants que en alguns casos es van allargar més de 12 hores

A falta de posar-la en context històric es pot dir ja que la pertorbació d’aquestes últimes hores ha estat realment atípica. Les precipitacions persistents i a estones molt abundants han acumulat fins a 113 litres per metre quadrat a Fornells de la Selva, 116 a Perafita, 109 a Vilablareix, 105 a Anglès, 92 a Manlleu, 83 a Torroella de Montgrí, 78 a Girona, 63 a Malgrat de Mar, 48 a Olot i 45 a Banyoles. Unes quantitats de pluja realment estranyes a la canícula, més encara si es té en compte que en alguns indrets la pluja es va allargar quasi sense interrupció durant 12 hores. Això sí, a moltes comarques no hi va caure ni una gota o hi va ploure ben poc, i és que les precipitacions, que van començar al migdia, es van concentrar sobretot a les comarques de Girona. A primera hora de la tarda és quan la pluja va ser més intensa i persistent i va provocar incidències sobretot al Gironès, al Baix Empordà i a la Selva.

A mitja tarda la part més activa  de la pertorbació es va desplaçar cap al sud i va descarregar xàfecs molt forts en comarques com el Vallès Oriental, el Bages o el Maresme, però ben pocs ruixats van travessar el Besòs. Ja al vespre la borrasca va fer marxa enrere i va tornar a deixar importants quantitats d’aigua novament a les comarques gironines. Avui els núvols s’aniran trencant amb el pas de les hores però aquesta tarda es repetiran alguns xàfecs molt més aïllats, sobretot a la Catalunya Central. Dels pròxims dies cal destacar que divendres farà molt més sol i pujaran clarament les temperatures, però que dissabte aquest juliol tan desbocat encara podria descarregar la seva última tongada de ruixats.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT