El PP vol aprofitar els ajuntaments per reforçar la presó permanent revisable

Els populars promouen mocions per defensar una mesura que l'oposició rebutja

El Partit Popular vol portar als ajuntaments el debat sobre la presó permanent revisable, i els seus grups municipals defensaran a totes les corporacions locals una moció de suport a aquesta figura penal, que ara es posa en qüestió.

El vicesecretari de Política Autonòmica i Local, Javier Arenas, ha informat d'aquesta iniciativa a la resta de vicesecretaris i al coordinador general del partit, Fernando Martínez-Maíllo, en la reunió de coordinació que han mantingut avui.

El cas de Diana Quer ha revifat en els últims dies el debat sobre la presó permanent revisable, una figura que segueix comptant amb el rebuig de bona part de l'oposició però que el PP, que va ser la formació que la va impulsar, insisteix a defensar.

Al Congrés està pendent aquest debat després que a l'octubre tirés endavant una proposició de llei del PNB que demanava tramitar la derogació d'aquesta figura inclosa en el Codi Penal fa una mica menys de tres anys.

Però el PP insisteix en la necessitat de mantenir la presó permanent revisable, i la setmana passada el mateix Arenas va demanar a la resta de partits que reflexionin i desisteixin de l'intent de derogar-la, ja que "segueix sent oportú que es mantingui".

Aquest ha estat un dels temes tractats en la reunió, que en qualsevol cas s'ha centrat a preparar la junta directiva nacional de dilluns, 15 de gener, i estudiar l'agenda del partit per als propers mesos que, com ja va anunciar Maíllo en roda de premsa ahir, serà molt intensa i "propera" als ciutadans.