INFRAESTRUCTURES
Societat 02/10/2012

El PSC diu que votarà en contra del corredor ferroviari central al Parlament Europeu

El PP i el PSOE van dir dilluns que insistiran que aquesta infraestructura, desestimada per la Comissió Europea, tingui finançament de Brussel·les

Ara
1 min
Els eudrodiputats Ramon Tremosa (CiU), Alejo Vidal-Quadras (PP) i Maria Badia (PSC) han participat aquest divendres a Barcelona a la presentació de la revista 'Dossier Europa' / ALEIX MOLDES / ACN

BarcelonaL'eurodiputada del PSC Maria Badia ha assegurat aquest dimarts que el PSC votarà contra el corredor ferroviari central, contradient la postura del PSOE, que dilluns va dir que reclamaria aquesta infraestructura al Parlament Europeu. En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Badia ha dit que "no sé per què el PSOE vol el corredor central. Els ho hauríeu de preguntar a ells. Suposo que voten el que interessa al territori".

La Comissió Europea va considerar que l'últim tram del corredor ferroviari central, el que hauria de travessar els Pirineus a través de l'Aragó, no és una infraestructura prioritària pel seu elevat cost. Dilluns, PP i PSOE van anunciar que s'han posat d'acord per reclamar de nou que Brussel·les subvencioni la infraestructura, aprofitant el debat d'esmenes al Parlament Europeu sobre el mapa de la Xarxa Transeuropea de Transports.

Més diners a l'AVE de Galícia que al corredor mediterrani

Els pressupostos generals de l'Estat per al 2013 preveuen 1.019,31 milions per al corredor mediterrani. Els comptes premien Galícia en l'any electoral i destinen més diners a les obres de l'AVE gallec: 1.079 milions d'euros per al corredor nord-oest d'alta velocitat.

stats