Ara Mateix

Quatre restaurants catalans obtenen la primera estrella Michelin: Hoja Santa, Disfrutar, TresMacarrons i Empòrium

El llegat del Bulli continua recollint premis en la ' Guia Michelin'. Albert Adrià, amb el gastrònomic mexicà que comparteix amb el cuiner Paco Méndez, l' Hoja Santa, i els cuiners Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, antics caps de cuina del Bulli, amb el Disfrutar de Barcelona,  s'estrenen amb la primera estrella Michelin.

Els dos restaurants són dos dels quatre premiats amb la seva primera estrella Michelin. Els dos altres són el TresMacarrons, del Masnou, del cuiner Miquel Aldana, i l' Empòrium de Castell, a Empúries.

A Catalunya, cap altra novetat positiva, de manera que la tan anhelada tercera estrella queda encara lluny de les aspiracions. Les hi mantenen, les tres estrelles, el Celler de Can Roca dels germans Roca i el Sant Pau, de Carme Ruscalleda.

Els restaurants que perden estrella són Neichel i Comerç 24, que han tancat portes al llarg de l'any des que va aparèixer l'última edició de la guia, i els restaurants Ca l'Arpa i Manairó.