Queixes per la correcció de l'examen de filosofia de la selectivitat

Estudiants denuncien a les xarxes socials que no s'esperaven una nota tan baixa

Queixes dels estudiants per la correcció de l' examen de filosofia. Segons han apuntat diferents estudiants a les xarxes socials, els resultats no han sigut els esperats. Asseguren que l'examen els va anar "molt bé", però que tot i així, han suspès.

Un cas és el de l'Alejandra (nom fictici), de Reus, que va obtenir un 10 de filosofia a la nota final de batxillerat, però que a l'examen de la selectivitat ha tret un 3. "A la majoria de companys de la classe els ha passat el mateix, estem molt indignats", apunta. També s'ha mostrat molt sorpresa amb el resultat la Mar (nom fictici), d'Igualada, que s'esperava una nota molt més alta. "He tret un 6,5 i m'ha anat molt pitjor del que m'esperava, demanaré una segona revisió", assegura. Un cas molt similar és el de la Clàudia, de Cassà de la Selva, que ha tret un 6,5 a l'examen. Té una mitjana de filosofia de 9 a batxillerat i l'examen li va anar "molt bé". "Era l'últim autor que havíem fet a classe i el dominava molt", assegura la Clàudia, que s'està pensant a demanar doble correcció.

Contingut de l'examen

A l' examen d'història de la filosofia els estudiants van triar entre textos de John Locke i Friedrich Nietzsche. En l'opció de Locke, els alumnes han hagut de respondre qüestions sobre el text 'Assaig sobre l'enteniment humà' i comparar la concepció del pensador amb la idea del coneixement innat al llarg de la història de la filosofia.

L'opció B de l'examen tractava sobre un fragment del text 'La genealogia de la moral', de Friedrich Nietzsche. Els alumnes havien de respondre les principals idees del text i el significat d'algunes expressions. Els alumnes també havien de comparar la concepció de Nietzsche sobre el coneixement amb la d'altres pensadors de la història de la filosofia occidental.

Aquest dijous la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, presentarà els resultats dels estudiants que han fet les proves d’accés a la universitat (PAU) aquest mes de juny. Per tant, demà se sabrà quina és la nota mitjana de filosofia de Catalunya.