INFRAESTRUCTURES
Societat 05/12/2012

El RACC suspèn la senyalització del Pirineu

El RACC presenta una auditoria sobre la senyalització als Pirineus i destaca una falta de continuïtat en les indicacions. El problema afecta especialment els hospitals de la zona i les pistes d'esquí.

Ara
2 min
El RACC suspèn la senyalització del Pirineu

BARCELONALa senyalització per arribar a les estacions d'esquí i els hospitals del Pirineu és insuficient. Així es desprèn de l'última auditoria del RACC, que ha analitzat 23 destinacions dels Pirineus a les quals han accedit des de 81 itineraris per comprovar la continuïtat de la senyalització, la comprensió, la visibilitat i el manteniment. Malgrat que el resultat global de l'auditoria permet dir que la senyalització "presenta uns mínims generals acceptables" -60 punts sobre 100-, 14 de les 23 destinacions suspenen en continuïtat de la senyalització, el factor de més pes.

La continuïtat té en compte la distància entre cada senyal, que si es excessiva pot confondre els conductors. Segons l'estudi, cap dels quatre hospitals dels Pirineus -Fundació Sant Hospital, l'Hospital de Puigcerdà, l'Espitau Val d'Aran i l'Hospital Campdevànol- arriba a l'aprovat en aquest aspecte, ja que, en la majoria de casos se senyalitza per primer cop directament a l'àmbit urbà, la qual cosa resulta insuficient. Tampoc és bona la continuïtat de les indicacions en els ports d'alta muntanya, on és habitual la falta de senyalització vertical en encreuaments i trams llargs, cosa que dificulta el seguiment de l'itinerari. L'estudi també destaca "el poc hàbit" de senyalitzar vies secundàries d'accés a estacions d'esquí com Espot, Port Ainé o Vallter 2000. La diferent titularitat de les vies i la falta d'unificació dels criteris entre les administracions podria ser un dels motius de la falta de continuïtat, destaca el RACC, que recomana intensificar la coordinació.

Bona visibilitat

El factor més ben valorat és la visibilitat dels senyals, puntuat amb un 75%. Tot i així, algunes destinacions com l'Hospital de Puigcerdà tampoc aproven en aquesta qüestió. La majoria dels senyals dels destins analitzats, però, estan a l'alçada adequada i lliures d'obstacles que impedeixin la seva visibilitat, i només es detecten problemes "en situacions puntuals". El RACC destaca "una falta de manteniment de la senyalització" i d'uniformitat entre tipologies.

stats