Societat 30/07/2013

Rajoy justifica els ajustos en sanitat per superar "l'amenaça permanent de fallida del sistema"

El president espanyol ha firmat el Pacte per la Sostenibilitat i la Qualitat del Sistema Nacional de Salut

Ara
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat aquest dimarts les mesures del seu executiu en matèria sanitària per fer front a "l'amenaça permanent de fallida del sistema" i que, ha dit, han permès "afiançar la fortalesa" del sistema, "garantir" l'estat del benestar i millorar l'atenció als malalts crònics i dependents.

Rajoy ha defensat la gestió de la política econòmica i sanitària del govern en la seva intervenció en l'acte de la signatura al Palau de la Moncloa del Pacte per la Sostenibilitat i la Qualitat del Sistema Nacional de Salut. El cap de l'executiu ha assenyalat que la millora de les prestacions de l'estat del benestar és fruit de la seva gestió eficient i d'una política econòmica reformista i eficaç.

"Sense una economia orientada al creixement i l'ocupació, termes com viabilitat o sostenibilitat acaben sent una quimera, i d'aquí la importància de perseverar en la genètica reformista de la nostra política econòmica", ha assenyalat. I ha afegit: "Passar d'una situació de debilitat extrema a un renovat horitzó de tranquil·litat i alleujament en el termini d'any i mig no es produeix sense esforç o sense renúncies parcials de totes les parts, excepte per descomptat dels pacients i usuaris".

Tot i aquest missatge positiu, el president espanyol ha advocat per "seguir avançant i no abaixar la guàrdia" per garantir la solidesa del sistema sanitari.

stats