Publicitat
Publicitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya exigeix a la Conselleria de Justícia que solucioni la manca de personal dels jutjats catalans

La sala de govern del TSJC acusa a la Generalitat d'incomplir els acords assumits per solucionar els problemes de personal, la manca d'aplicatius informàtics i el desenvolupament de la nova oficina judicial

La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha exigit a la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, que compleixi els compromisos de la conselleria per dotar de més mitjans l'administració de justícia, que actualment se "sosté precàriament".

En una reunió, la sala de govern del TSJC ha acordat exigir al departament de Justícia que es comprometi a garantir la plantilla mínima necessària dels òrgans judicials perquè aquests puguin treballar correctament.

A més, reclamen a la consellera Fernández Bozal que compleixi amb els compromisos adquirits pel departament de Justícia per reordenar les plantilles dels òrgans judicials, desenvolupar noves aplicacions informàtiques i implantar els serveis comuns més necessaris de la nova oficina judicial.

La sala de govern lamenta que , malgrat que Bozal ha assumit formalment aquests compromisos, el departament ha incomplert ni un sol dels punts reclamats.

"No es garanteixen les plantilles mínimes, de manera que hi ha jutjats que estan pràcticament sense personal, la reordenació està en marxa, però sense dates per a la seva conclusió, i els ordinadors estan obsolets, de manera que és senzillament impossible treballar diàriament amb ells", remarca l'acord de la sala de govern.

El TSJC titlla d'"urgent" adoptar les mesures compromeses perquè en aquests moments són "incomptables" els ciutadans "directament perjudicats" per una administració de justícia "que se sosté precàriament" i que "no és pròpia d'un estat modern que proclama com un dels seus drets fonamentals la tutela efectiva dels seus drets.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de