Traslladen a Londres una sanitària amb Ebola diagnosticada a Escòcia

La treballadora sanitària va arribar a Glasgow diumenge passat provinent de Sierra Leone

La treballadora sanitària diagnosticada amb l'Ebola a Escòcia ha arribat aquest dimarts a l'hospital Royal Free de Londres, on serà tractada en una unitat amb el més alt nivell d'aïllament, segons han informat fonts sanitàries.

La identitat de la malalta no ha estat facilitada per les autoritats sanitàries, però els mitjans locals afirmen que treballa al Servei Nacional de Salut (NHS, sigles en anglès). La dona va ser hospitalitzada a Glasgow després d'arribar a aquesta ciutat escocesa diumenge passat procedent de Sierra Leone, en un vol de British Airways (BA), després de fer escala a Casablanca (el Marroc) i Londres.

Segons fonts sanitàries, la dona ha viatjat ara fins a la capital britànica en un avió militar especialment preparat i ha sigut atesa durant el vol pels infermers que portaven vestits protectors.

El govern escocès ha indicat que la pacient va estar en contacte amb una sola persona després de la seva arribada a Escòcia, mentre que el ministre britànic de Sanitat, Jeremy Hunt, ha afirmat que el govern fa tot el necessari per protegir la població i ha afegit que es revisaran els protocols que s'apliquen a tots els treballadors de l'NHS que treballen a Sierra Leone.

En virtut dels protocols que aplica el Regne Unit, qualsevol persona diagnosticada amb l'Ebola ha de ser traslladada a la unitat d'aïllament preparada especialment a l'hospital Royal Free de la capital britànica al més aviat possible. Segons les autoritats sanitàries britàniques, aquesta unitat compta amb totes les instal·lacions i el personal necessaris per assegurar que el pacient rep el millor tractament possible.

El passat agost, el britànic William Pooley, de 29 anys, es va infectar del virus mentre col·laborava amb els malalts de Sierra Leone i va ser repatriat al Regne Unit en un avió militar britànic per rebre tractament amb el fàrmac ZMapp al Royal Free. William Pooley va ser donat d'alta el setembre passat després d'haver-se recuperat.