Publicitat
Publicitat

El mes d'abril més càlid des de 1945

La calorada dels primers dies del mes ha provocat que la temperatura mitjana hagi estat gairebé 5 graus més alta que la normal, segons un informe de Meteocat

L'abril que tot just s'acaba ha estat un dels més càlids dels últims 100 anys. Tot i que durant la segona part del mes les temperatures s'han normalitzat, les primeres dues setmanes van ser molt caloroses, sobretot entre els dies 7 i 10 quan un embossament d'aire càlid va disparar les temperatures per sobre dels 30 graus a l'interior.


El Servei Meteorològic de Catalunya el cataloga en el seu butlletí mensual com a molt càlid al Pirineu, Prepirineu i en diferents sectors de la Depressió Central, litoral i prelitoral. En alguns casos la temperatura mitjana ha superat per més de 4 graus la que caldria haver esperat.


El precedent d'un mes d'abril amb una temperatura mitjana tan alta cal buscar-lo al 1945. Les estacions que ja recollien dades (l'observatori Fabra de Barcelona, i el de l'Ebre a Roquetes) van registrar temperatures mitjanes pràcticament idèntiques. Altres abrils molt càlids es van produir el 1949, 1961, 2006 i 2007.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de