Societat Abusos 17/06/2022

Prohibeixen acostar-se a l'institut al professor de Vilanova acusat d'abusos

Els Mossos detenen el docent, que també és regidor a Sant Pere de Ribes, després de diverses denúncies d'alumnes

ARA
2 min
Pla general d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra traslladant als jutjats de Vilanova i la Geltrú

BarcelonaUn professor de Vilanova i la Geltrú acusat d'abús sexual a diverses alumnes té prohibit comunicar-se amb les denunciants i també acostar-se i entrar al centre educatiu on treballava, l'Institut Dolors Mallafrè de Vilanova i la Geltrú. Així ho ha decidit el jutjat de Vilanova i la Geltrú número 5 en funcions de guàrdia, després de prendre-li declaració aquest divendres. La causa està oberta per abús sexual i assetjament.

L'home va quedar detingut per un delicte contra la llibertat sexual dimecres, després de diverses denúncies d'algunes alumnes per tocaments, segons han confirmat a l'ARA els Mossos d'Esquadra. Segons ha informat Eix Diari, les alumnes, que són menors d'edat, haurien explicat que, durant un viatge d'estudis a Madrid, el professor els va fer tocaments i carícies i utilitzava amb elles un llenguatge amb càrrega sexual parlant dels seus cossos.

L'home també és regidor no adscrit a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, després que ERC l'expulsés del partit i del grup municipal per comportaments contraris al Codi Ètic i de Conducta del partit. Segons fonts republicanes, el partit el va expulsar el 2020 per "faltes molt greus d'indisciplina orgànica i l'incompliment dels codis de conducta interns", encara que el partit no va detectar que la conducta del regidor, que aleshores era portaveu del grup, "fos constitutiva de delicte". ERC li va exigir que entregués l'acta de regidor, però ell s'hi va negar i, finalment, ERC va comunicar a l'Ajuntament que l'home no els representava, i així va passar al grup de no adscrits.

En un comunicat, el consistori ha manifestat la seva "consternació" per la notícia i ha recordat que els fets no guarden cap relació ni amb la seva activitat política ni amb l’Ajuntament. L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes demana també que es mantingui absolut respecte tant a la presumpció d’innocència d’aquesta persona com a la defensa dels drets de les persones afectades pel cas i al procés judicial obert. El consistori espera que s’aclareixin els fets com més aviat millor en el decurs de les diligències judicials obertes. El cas està sota secret de sumari.

stats