Societat 01/01/2020

Ada Colau, operada d'una hèrnia causada pel seu últim embaràs

L'alcaldessa explica a Facebook la intervenció per visibilitzar els condicionats dels embarassos en les dones i per criticar el masclisme que ha patit pels canvis en el seu cos

Acn
2 min
Una imatge d'arxiu de l'alcaldessa Ada Colau en un ple

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que el 21 de desembre es va operar d'una hèrnia a la panxa causada pel seu últim embaràs. En un apunt en el seu compte de Facebook, Colau ha explicat que després de parir el segon fill, l'abril del 2017, li va quedar la panxa "destrossada, amb la musculatura abdominal oberta i una hèrnia important al melic". Segons ha dit, això li ha "condicionat" la vida i ha afectat la seva autoestima. L'alcaldessa ha lamentat que aquesta part de la maternitat no s'expliqui i ha volgut fer públic el que li ha passat per "visibilitzar-la". També ha carregat contra els "masclistes imbècils" que l'han insultat per tenir un bony a la panxa.

Colau ha reconegut que després de quatre hores d'intervenció i de recuperar-se de l'anestèsia va plorar "com una nena d'alegria i de ràbia". L'alcaldessa ha destacat la felicitat que li ha generat poder criar els seus dos fills, però ha afegit que això "no té per què compensar ni molt menys invisibilitzar els efectes col·laterals que moltes dones" assumeixen per l'embaràs. Ha apuntat que sovint es parla molt i es ridiculitzen símptomes de l'embaràs, com les nàusees i els vòmits, però ha remarcat que "és molt més que això". "Són les estries, la baixa autoestima, les pors i inseguretats, el pes de la responsabilitat, les moltes coses que no has de menjar o beure, que es negui la nostra desitjabilitat i sexualitat durant l'embaràs i en els mesos posteriors, i un llarg etcètera", ha resumit. Tots aquests problemes, ha continuat, són de les dones, no són de la família ni de la societat ni del sistema de salut.

I ha apuntat que, com moltes altres dones, ella no va tenir temps per fer ioga, piscina o gimnàstica prepart i postpart. L'equip mèdic estava satisfet amb el part i l'estat del nadó i li va dir que l'hèrnia no era gens greu. Ha reconegut que ha passat dos anys sentint "que ningú se'n preocupava", que era només el seu problema, que el seu cos era "més lleig" i que s'havia de comprar roba més ampla per dissimular la "deformitat". A més, ha lamentat que a les xarxes socials ha hagut d'aguantar piulades i fotos amb "insults o mentides horribles", com ara quan van dir que amagava un ciri sota la camisa en l'homenatge a les víctimes de l'atemptat terrorista de la Rambla de Barcelona.

stats