Societat 14/05/2015

Madrid anuncia que les obres del tren llançadora del Prat començaran "en les pròximes setmanes"

El Consell de Ministres desbloqueja el projecte perquè comenci durant les setmanes vinents

Ara
1 min
La ministra de Foment, Ana Pastor. ACN

MadridEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dijous iniciar els tràmits per tirar endavant el tren llançadora que ha d'unir el centre de Barcelona amb el Prat, tal com van acordar a principis d'any el ministeri de Foment i el departament de Territori i Sostenibilitat. Ho ha anunciat la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha xifrat l'obra en més de 200 milions d'euros. Les obres començaran en "les pròximes setmanes"

Segons ha dit, aquest projecte permetrà reduir "a la meitat" el temps per arribar a l'aeroport des de l'estació de Sants, que serà d'uns 19 minuts. Ha assegurat que aquesta infraestructura, que ha d'unir les dues terminals amb l'estació de rodalies d'El Prat, és "molt demandada" per les institucions catalanes, perquè la faran servir entre 7 i 9 milions de passatgers l'any.

Santamaría ha explicat que cal construir "dos túnels complexos i compromesos" a càrrec de l'Estat i que després , a través d'un concurs, s'adjudicaran qüestions com la construcció de les vies i l'explotació de serveis.

stats