Societat
Societat 02/11/2011

Deu idees perquè l'aeroport d'Alguaire aixequi el vol

Equips docents de vuit universitats europees dissenyen una desena de projectes per revitalitzar l'equipament i buscar-li usos complementaris

Carles Arbolí
1 min
EL NOU ALGUAIRE 01. Centre d'innovació de disseny industrial. 02. Mercat global de llavors. 03. Itineraris per observar el paisatge. 04. El parc aeroespacial. 05. Idea de la biennal de paisatge lent.

LleidaHi ha aeroports en crisi. El de Reus s'ha quedat sense vols, Ryanair ha reduït a la meitat les operacions al de Girona, i el de Lleida-Alguaire subsisteix amb només una freqüència setmanal a l'espera que hi puguin operar vols xàrter amb turistes britànics i russos. Però un aeroport només necessita avions? Geògrafs, urbanistes i paisatgistes internacionals creuen que no, i que una instal·lació aeroportuària ha de ser també un element revitalitzador del territori, més enllà del volum d'aeronaus que s'hi enlairen o hi aterren.

Això és el que pretenen equips docents de vuit universitats europees (catalanes, italianes i portugueses), que han dissenyat projectes per trobar usos complementaris a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Els deu més destacats seran analitzats per la Generalitat en el marc de la taula estratègica de l'aeroport per veure si són econòmicament viables.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium.

stats