Societat 19/07/2017

Agredeixen un català a Croàcia per portar una estelada en un festival de música

El noi explica que un jove amb una bandera espanyola li va clavar dos cops de puny mentre li recriminava que portés el símbol independentista

Ara
2 min
Martí Graells amb la bandera estelada al festival Ultra Europa, a Split

BarcelonaUn jove de Sabadell va patir una agressió el cap de setmana passat en un festival de música de Croàcia per portar una estelada. El noi, Martí Graells, ha explicat al seu compte d'Instagram que va assistir al festival Ultra Europa, a Split, amb una amiga croata a qui visitava. La noia li va dir que en aquest esdeveniment tothom lluïa la bandera del seu país, i li va demanar que portés una estelada per a ella i una altra per a ell. Graells ha relatat que, quan eren dins l'estadi on es feia el festival, més d'un català se li va dirigir en reconèixer la bandera independentista. "Compartíem experiències i parlàvem del moment que es viu a Catalunya", ha afegit el jove.

La situació es va torçar a la recta final del festival, quan un noi amb una bandera espanyola se li va apropar i li va dir "Català de merda, presumeixes de bandera?" abans de clavar-li un cop de puny a la cara. Ell no s'esperava aquesta reacció i li va preguntar si l'havia agredit per portar l'estelada. Graells ha destacat que, tot seguit, el noi li va clavar un altre cop de puny. Llavors, l'agressor i altres joves que l'acompanyaven van fugir ràpidament, mentre que Graells va rebre el suport de la seva amiga i d'altres companys, que van ajudar-lo a curar les ferides.

El jove de Sabadell tenia ferides a la cara després de l'agressió

El sabadellenc ha explicat que abans d'aquest incident, dins l'estadi del festival de Croàcia, ja havia sentit que alguns nois que portaven banderes espanyoles li cridaven "paraules inapropiades", tot i que va pensar "que no tindria cap problema". De fet, Graells ha subratllat que molta gent d'arreu del món li havia preguntat per la bandera que lluïa. "Els vaig explicar el significat de l'estelada i la majoria em van dir que n'havien sentit a parlar a les notícies", ha remarcat. Graells ha conclòs que el festival Ultra és "per conèixer altres persones d'arreu del món" i ha afegit que no pot entendre com l'agressor pot odiar un país i una bandera, i transmetre aquest odi contra ell.

"Encara hem de lluitar pels nostres drets perquè això no pot passar de nou a qualsevol lloc del món. Tothom és lliure de tenir ideals diferents", ha sentenciat Graells en el seu missatge a Instagram.

stats