Societat 18/04/2014

"Te vas a enterar, catalán de mierda": un jove denuncia una pallissa de la Policia Nacional durant el partit de Copa

Rafel Martín Faixó ha presentat denúncia contra la policia espanyola. Com a conseqüència dels cops de 8 agents va ser tractat en un ambulatori i un hospital de diversos hematomes a l'ull esquerre, erosions al pòmul, edemes al pavelló auricular i als canells i una fissura en una costella. S'ha convocat una manifestació en suport del jove aquest dissabte a les 20.00 hores a Cadaqués

Jordi Carreras
2 min
Rafel Martín, fotografiat després de l'agressió

GironaUn jove de Cadaqués, Rafel Martín Faixó, ha denunciat que dimecres va ser víctima d'una brutal agressió per part de 8 policies espanyols quan a la mitja part de la final de Copa del Rei anava al lavabo: "Un policia em va agafar pel coll i em va dir: "Te vas a enterar, catalán de mierda", i immediatament la resta de policies del grup em van immobilitzar i em van començar a pegar de valent", ha dit el jove, en declaracions a l'ARA. Martín i la seva família han presentat la denúncia, durant 4 hores, aquest migdia. La denúncia "és contra la Policia Nacional, i que el cos determini quins van ser els individus implicats", ha explicat el pare de la víctima. S'ha convocat una manifestació en suport del jove, que és fill d'una coneguda família de Cadaqués, demà dissabte a les 20.00 hores davant del restaurant que regenta la família, Can Rafa.

Martín, de 26 anys, assegura que no va dir ni va fer res que justifiqués l'atac, mentre que la Policia Nacional diu que va oposar resistència i no es va voler identificar. El jove anava amb una samarreta del Barça i una estelada penjada al coll i creu que aquest va ser el motiu de l'atac. "Estic convençut que això els va fer ràbia i ho van pagar amb mi, aquesta vegada em va tocar a mi".

L'agredit fa 1,91 m d'alçada i durant l'atac va suplicar als agents que el deixessin estar, explica encara nerviós. Com a conseqüència dels cops va acabar caient a terra i allà els cops van continuar en forma de coces: "M'estaven fent tant de mal que em pensava que em matarien, de veritat". Martín Faixó assegura que en cap moment va oposar cap mena de resistència ni va intentar tornar-s'hi.

Com a conseqüència dels cops el van traslladar a un ambulatori i després a l'Hospital de La Fe, on el van tractar de diversos hematomes a l'ull esquerre, erosions al pòmul, edemes al pavelló auricular i als canells i una fissura en una costella. Posteriorment el van ingressar al calabós, cap a les 4 h de la matinada: "Fins aleshores em van tenir emmanillat". Allà va coincidir amb un altre aficionat del Barça, Oriol Marimon, que li va dir: "Quina cara que t'han deixat". Al matí va passar a disposició judicial i va ser deixat en llibertat sense fiança i acusat de resistència.

En les pròximes hores, Rafel Martín denunciarà als Mossos d'Esquadra els agents que el van agredir.

stats