Investiguen una agressió sexual a una menor durant la festa major de Santpedor

Els fets van passar fora de la zona on es feia la celebració i els Mossos busquen l'autor

Ara
1 min
Un cotxe patrulla dels Mossos en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen una agressió sexual a una menor d'edat durant la festa major de Santpedor, al Bages. Els fets van passar la nit de dissabte a diumenge, abans de la una de la matinada, fora de la zona on es feia la celebració. La noia ha presentat denúncia i la policia busca l'autor, que encara no consta que estigui identificat ni tampoc detingut. De fet, per intentar localitzar-lo, els Mossos també interroguen persones que eren a la festa major i a prop del lloc on va passar l'agressió sexual.

Unes 200 persones es van concentrar aquest diumenge a la tarda a la plaça de l'Església de Santpedor en senyal de rebuig a l'agressió. La mobilització la va convocar la comissió de penyes i la va avalar l'Ajuntament. Durant la concentració es va llegir un manifest elaborat pel consistori, la comissió i el col·lectiu feminista Jerònimes, en què es va lamentar que l'agressió sexual "no és un cas aïllat ni casual".

Més de 200 agressions en tres mesos

Segons les dades dels Mossos d'Esquadra, que inclouen les víctimes tant majors com menors d'edat –sense diferenciar-ho–, els tres primers mesos d'aquest any es van denunciar 209 agressions sexuals a Catalunya: 50 al gener, 77 al febrer i 82 al març. Les xifres del gener i el febrer del 2021 són inferiors a les de l'any passat. En canvi, al març ja se situen per sobre perquè la comparativa recull l'impacte de la pandèmia: va ser el primer mes del 2020 en què la població havia d'estar tancada a casa pel covid.

stats