Societat 30/09/2019

Un grup de nens li retreu a l'alcalde de Madrid que prioritzi Notre-Dame a l'Amazones a Telemadrid

Almeida diu que prefereix donar diners a la catedral perquè "és un símbol d'Europa" i els nens responen: "És el pulmó del món"

Ara
1 min
L'alcalde de Madrid, a un grup de nens a Telemadrid: "L'esquerra voldrà decidir per vosaltres"

BarcelonaL'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, està al centre de la polèmica –almenys a les xarxes socials– després de la seva aparició al programa 'Vuelta al cole' de Telemadrid, en què un grup de nens entrevisten algunes personalitats. En aquest capítol també entrevistaven Carmen Lomana.

En l'entrevista, Almeida ha hagut d'explicar quina és la diferència entre esquerra i dreta. "Quina és la diferència entre esquerra i dreta? Molt ràpid –respon l'alcalde–. Nosaltres posarem tots els mitjans perquè sigueu vosaltres els que decidiu què voleu ser..." Els nens, aleshores, comencen a cridar el compte enrere perquè Almeida doni una resposta ràpida, de manera que el polític del PP acaba dient, ràpidament: "L'esquerra, en canvi, voldrà decidir per vosaltres. Ja està".

Arran d'aquestes declaracions, Almeida ha rebut crítiques per "adoctrinar" els nens i nenes. Per exemple, des del compte de Twitter d'Esquerra Unida.

Un altre dels moments que han captat l'atenció dels tuitaires és quan una nena li ha preguntat on preferiria donar diners, si a la catedral de Notre-Dame o per replantar l'Amazònia, si només pogués triar una de les opcions. Almeida ha dit: "A la catedral de Notre-Dame". Tots els nens, amb cares d'incredulitat, han preguntat a l'uníson: "Per què?" Un nen diu que "a l'Amazònia hi ha arbres i natura", mentre que un altre afegeix que "és el pulmó del món". Almeida no s'ha arronsat i ha defensat que "efectivament, és el pulmó del món, però la catedral de Notre-Dame és un símbol d'Europa". "I nosaltres vivim a Europa. Les millors coses que ens ha pogut passar a Espanya, fa 30 anys ja, és haver ingressat a la Unió Europea", ha assegurat l'alcalde de la capital espanyola.

stats