Societat 18/10/2018

Un detingut i dos denunciats pels aldarulls a Gràcia pel desallotjament d'un immoble ocupat

Els manifestants han cremat contenidors i trencat els vidres d'una immobiliària

Pau Esparch
2 min
Els manifestants protesten pel desallotjament, aquest matí, de la casa ocupada La Trava.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut una persona i n'han denunciat dues més per desordres públics durant els aldarulls d'aquest dijous al vespre al barri de Gràcia de Barcelona. Les protestes s'emmarquen en una manifestació de més de 200 persones que han recorregut els carrers del barri en protesta pel desallotjament –aquest matí– d'un immoble ocupat al número 154 de la Travessera de Gràcia, conegut com Ca La Trava.

Una de les principals destrosses ha sigut en aquesta immobiliària

Alguns dels manifestants han cremat contenidors i han fet destrosses en una immobiliària, una sucursal bancària i un pis turístic. La protesta ha començat a la plaça de la Virreina, a dos quarts de vuit del vespre, i ha acabat a la plaça del Raspall, on s'ha produït la detenció. Els agents han explicat que l'arrestat per incendi portava pastilles encenedores al damunt.

Els concentrats han cridat consignes com "Ca La Trava són disturbis", "Mani qui mani serem ingovernables" i "Un desallotjament, una altra ocupació", entre d'altres, i han parat davant de l'antic Banc Expropiat, on han fet pintades i han tirat contenidors i petards per incendiar.

Els Mossos han detingut una persona i n'han denunciat dues més

Els Mossos han seguit el recorregut dels manifestants des de les furgonetes policials, situades al darrere de la marxa, i els han dispersat després que causessin destrosses en locals i mobiliari urbà.

Al matí, durant el desallotjament de l'immoble, els Mossos han arrestat dues persones que aquesta mateixa tarda han quedat en llibertat amb càrrecs.

stats