Alemanya desaconsella visitar Catalunya pel descontrol de brots

La mesura no afecta els turistes catalans que vagin al país i puguin acreditar un test negatiu o el passaport covid

ARA
2 min
La platja de Barcelona, durant una revetlla de Sant Joan

La setmana de l'entrada en vigor del Certificat Covid europeu, el govern alemany desaconsella els viatges dels seus ciutadans a Catalunya per l'increment exponencial de nous casos registrats en les últimes setmanes a conseqüència de la reobertura de l'oci nocturn i l'increment de la mobilitat. Berlín ha inclòs també Cantàbria, que a partir d'aquesta mitjanit tanca el seu oci nocturn a 16 municipis, a la llista de zones desaconsellades. Així, juntament amb Catalunya, se suma a quatre comunitats espanyoles que ja tenien un semàfor vermell (Andalusia, Navarra, Euskadi i la Rioja).

La decisió pot suposar un cop per al sector del turisme català, que tot just està reprenen el pols a l'activitat en el segon estiu pandèmic, perquè els alemanys són el quart mercat emissor de visitants.

Per contra, l'actualització setmanal de la llista de zones de risc que fa l'executiu alemany té pocs efectes pràctics per als viatgers que entrin al país procedents d'aquestes regions: aquests turistes hauran de presentar un test negatiu, o el passaport covid digital, que demostri el seu estat immunitari. Aquest document es descarrega de franc i a l'instant des de la web de La Meva Salut del departament de Salut si es compleixen els requisits exigits.

A Alemanya, les llistes per classificar els risc de covid en les regions les confecciona l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia, en col·laboració amb els ministeris d'Exteriors, Interior i Sanitat. Contràriament a la tendència a l'alça i a l'alarma de preocupació que recorre mig Europa, la incidència acumulada a set dies ha caigut aquest divendres a Alemanya fins als 5 casos per cada 100.000 habitants, una taxa que no es registrava des de l'agost passat. Segons el RKI, en les 24 hores prèvies es van registrar 649 nous positius en tot el país i 69 morts amb o per covid. A Catalunya, només ahir es van diagnosticar gairebé 3.000 positius més i el risc de rebrot s'ha disparat a 282, 172 punts més que el dia anterior.

stats