Societat 11/02/2013

Un ferit lleu a causa d'una allau a la Vall d'Aran

Protecció Civil ha activat el pla Allaucat i continua la recerca per descartar altres ferits

Ara
1 min

BarcelonaAquesta matinada, cap a les 05.20 h s'ha produït una petita allau a Naut Aran (Vall d'Aran) a l'aparcament del telecadira a l'estació d'esquí d'Esquiròs de Baqueira. L'esllavissada ha afectat un o dos vehicles i ha provocat un ferit lleu. L'home hauria sortit pel seu propi peu de la furgoneta, que ha estat arrossegada per la neu. De fet, el ferit ha estat una de les dues persones que han trucat al telèfon d'emergències 112 per informar de l'allau. Ha estat traslladat a l'Hospital de Viella per comprovar-ne l'estat.

Protecció Civil ha activat el pla Allaucat mentre han durat les tasques de recerca. Cal recordar que en aquesta zona de l'extrem nord oest de Catalunya, el perill d'allaus és fort −4 sobre 5 en l'escala europea.

Els bombers han fet una recerca minuciosa durant més de tres hores per descartar que hi hagués cap altre afectat o ferit per l'allau, a banda del ja esmentat. Els tècnics de prevenció del Conselh Generau d'Aran s'han desplaçat al lloc del succés per fer les valoracions de les causes i abast de l'allau.

Per la seva part, el Servei Geològic de Catalunya ha informat que manté per a aquest dilluns el perill d'allaus fort de grau 4 a l'Aran franja nord de la Pallaresa i a l'extrem nord de la Ribagorçana-Vallfosca i de la Pallaresa.

stats